Economia 12/11/2023

Andorra ocupa la segona posició dels països amb millors mecanismes antiblanqueig

La classificació ha estat publicada com cada any pel Basel Institute of Governance i només Finlàndia està per davant del Principat

ARA Andorra
1 min
Escaldes-Engordany i Andorra la Vella.

Andorra la VellaL'índex anti rentat de diners de Basilea (AML, per les seves sigles en anglès) és “una eina independent de classificació i valoració del risc que ajuda els usuaris a avaluar les amenaces de rentada d'actius i finançament del terrorisme a tot el món i les mesures que prenen els països per a abordar aquests riscos". L'avaluació es fa des del 2012 i en l'última que s'ha fet pública, corresponent al 2022 fixa que Andorra és el segon país del món on és més difícil el rentat de capitals. Totes les mesures i controls que ha introduït el Principat fa que el risc que es produeixi blanqueig de diners a Andorra és ínfim. Només Finlàndia està per sobre d'Andorra en aquesta classificació mundial.

Els deu països amb menor risc són: Finlàndia, Andorra, Suècia, Islàndia, Nova Zelanda, San Marino, Eslovènia, Lituània, Noruega i França. Els 10 primers països que s'enfronten a un major risc de rentada d'actius són: República Democràtica del Congo, Haití, Myanmar, Moçambic, Madagascar, Guinea, Cambodja, Mali, el Senegal i Vietnam.

stats