Publicitat
Publicitat

Els canvis legislatius per complir amb el Moneyval es presentaran al juny

El ministre de Finances ha confirmat que l'organisme que lluita contra el blanqueig de capitals va demanar accelerar els terminis "per la imatge i la credibilitat d'Andorra"

Els projectes de llei de modificació del Codi penal i del Codi de procediment penal es presentaran el proper mes de juny al Consell General, per tal que estiguin aprovats abans de l'estiu. Així ho ha assegurat el ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimecres. D'aquesta manera, es vol donar compliment a les recomanacions efectuades pel Moneyval, que ha demanat al Principat que avanci els terminis per al compliment de diverses qüestions relacionades amb el blanqueig i el contraban, identificades en el marc de la quarta avaluació que està seguint Andorra.

Cinca ha admès que en la reunió de seguiment del passat mes d'abril, en el marc de la quarta avaluació, "es va convenir amb el secretariat del Moneyval un avançament de les modificacions legislatives que estaven previstes per al segon semestre del 2015". El principal motiu, ha admès Cinca, va ser "l'esdeveniment de certa transcendència que havia significat l'afer BPA en l'àmbit del blanqueig". Per aquest motiu, es considerava que "per la imatge i la credibilitat d'Andorra, seria bo accelerar".

Així doncs, Cinca confia que avançant aquest procés "uns tres o quatre mesos" es podrà complir amb el nivell de recomanacions que es preveu per a qualsevol país que vulgui superar la quarta avaluació i entrar, en el transcurs de l'any 2016, en la cinquena". Aquestes modificacions legislatives es presentaran en la propera reunió de seguiment del Moneyval que tindrà lloc al mes de setembre.