Economia 14/12/2022

Europa desmenteix haver titllat el sistema laboral andorrà "d'obsolet i medieval"

Jover espera que els sindicats rectifiquin les declaracions efectuades als mitjans de comunicació

ARA Andorra
1 min
Treballadors del sector de la construcció.

Andorra la VellaLa delegació del Grup d'Experts en Acció contra el Tràfic d'Éssers Humans (Greta) "desmenteix taxativament" haver titllat el sistema laboral andorrà "d'obsolet i medieval" tal com van afirmar aquest dimarts els representants sindicals a través d'un vídeo-comunicat. Ho ha manifestat el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, a preguntes dels mitjans de comunicació, on ha exposat que "els primers sorpresos hem estat el Govern, són declaracions duríssimes i completament desafortunades que s'han fet per part dels sindicats i que no s'ajusten a la realitat".

En aquest sentit, ha assenyalat que s'ha reunit personalment amb els representants del Greta que s'han desplaçat al país i durant la trobada han desmentit les paraules, arribant a comentar que "estan decebuts per la forma de transmetre la informació a la premsa per part dels sindicats", ja que els intercanvis entre els actors socials i el grup són "confidencials". "Trobo molt trist les declaracions per part dels sindicats i vull pensar que és un error en les formes i que rectificaran", ha dit.

D'altra banda, Jover ha anunciat que l'executiu prepara una modificació del reglament d'immigració per dotar-lo de mecanismes, com per exemple regular que en les subcontractacions de treballadors que es duguin a terme per període de, com a mínim, un mes, s'haurà de lliurar el contracte d'origen a Immigració, on es verificarà que l'acord és homologable a la legislació andorrana. És a dir, que el salari se situa en la línia de la retribució mínima legal i que es correspon amb el sou del grup professional al qual pertany la persona contractada.

stats