Microsites Fets i gent 11/04/2021

El mem sobre el certificat d'irresponsabilitat per venir a Andorra

La frustració de molts catalans per no poder moure's de la comarca es transforma en una broma a les xarxes socials

ARA Andorra
1 min
Detall del certificat que corre per les xarxes

Andorra la VellaMolts han estat els catalans que han pres consciència que Andorra és un Estat independent després que el govern espanyol autoritzés fermament la mobilitat de catalans a Andorra (i d'andorrans a Catalunya), tot recordant que es tracta d'un desplaçament internacional. De la mateixa manera que un espanyol pot volar a França o a qualsevol altre país a l'estranger, també pot anar a Andorra. Potser perquè el Principat no disposa d'aeroport dins les seves fronteres, alguns catalans havien "suposat" que Andorra era com una extensió comarcal de Catalunya.

La frustració expressada a Twitter i Facebook sobre "no poder desplaçar-se a 1 km de casa, però sí anar a Andorra" s'ha canalitzat a les xarxes i per Whatsapp en forma de mem. Aquest cap de setmana ha començat a circular entre la gent el 'certificat d'irresponsabilitat de desplaçament d'entrada i sortida a Andorra', que paròdia el famós 'certificat d'autoresponsabilitat' que els catalans han de dur sempre a sobre per justificar els seus desplaçaments.

El mem sobre el certificat d'irresponsabilitat per anar a Andorra

Així com en el certificat autèntic és motiu justificat de desplaçament, dur una persona al metge o fer algun tràmit administratiu no telemàtic, al mem, podem pujar a Andorra si es va a Caldea, a comprar mantega, tabac, Toblerone o productes de farmàcia. Vaja, que el mem tira de tòpics -graciosos-. Ara bé, si finalment els visitants decideixen venir a Andorra, sigui amb el certificat o no, seran tots benvinguts.

stats