Coca de pollastre escabetxat i formatge Urgèlia

El restaurant Mercader de l’Eixample acaba de fer un any amb una carta dedicada al producte km0 de qualitat

Al capdavant dels fogons hi ha el cuiner Gerard Sans, format a l’escola Hofmann, que també havia estat al restaurant El Filete Ruso, que pertany al mateix propietari, en Claudio Oyos.

Ingredients per a 4 persones

250 g de farina de kamut i d’espelta (preferiblement de Cal Pauet)
2 pits de pollastre
100 g de pastanaga
100 g de pebrot vermell
Llorer
1 gra d’all
Romaní
100 g de cebetes de platillo
Formatge Urgèlia
125 ml d’oli d’oliva extra verge
125 ml de vinagre blanc 
Sofregit d’all, ceba i tomàquet

Poseu en una cassola, amb oli d’oliva extra verge i vinagre, els pits de pollastre i aboqueu-hi després la pastanaga, el pebrot vermell, l’all, el llorer i el romaní, que haureu tallat prèviament. Per últim, peleu cebetes de platillo, que també afegireu a la resta d’ingredients.

Poseu-ho al foc en una paella amb un raig d’oliva extra verge i un pensament de sal. Quan estigui cuit (necessitareu uns 30 minuts aproximadament), deixeu-ho reposar 8 hores a la nevera.

Feu la massa de la coca amb farina d’espelta i de kamut. Aboqueu-la en un bol i després poseu-hi un ou sencer, un got de llet i un got d’oli d’oliva, i després farina Royal. Aneu-hi afegint més farina a mesura que en necessiteu mentre ho barregeu tot plegat amb les mans. Heu de treballar la massa fins que aconseguiu una textura seca i una forma rodona. A còpia de treballar-la amb les mans la massa s’assecarà. Un cop ben amassada, deixeu-la reposar durant 2 hores amb un drap a sobre i en un ambient sec.

Passades les 2 hores, aplaneu la massa amb un corró i doneu-li la forma de coca. Després, en una plata de forn amb paper sulfuritzat, col·loqueu la coca al forn durant 12 minuts a 190º.

Un cop cuita, poseu-hi una base de sofregit. Després talleu el pollastre, escabetxat, i aneu-lo col·locant a trossos damunt de la coca.
Hi faltaran els daus de formatge Urgèlia, que els col·locareu entre els trossos de pollastre escabetxat.
Per acabar, doneu-li un cop de forn durant tres minuts a 200 graus. El formatge s’ha de fondre i barrejar amb la resta d’ingredients.

Bon profit!