Els corredors de l'Eufòria arriben amb comptagotes a l'avituallament de la Margineda

Seitons i una dutxa freda és la solució als 94 quilòmetres que porten recorreguts

M. J.
3 min
Salvador Vilalta arribant a l'avituallament de la Margineda. / M.J.

Andorra la VellaEl punt d'avituallament de la Margineda és el segon punt que els corredors de l'Eufòria es troben en el seu recorregut per poder agafar forces. A les 8.28 h d'aquest dijous ha arribat la primera parella de corredors, l'equip Les Crêtes Passe, format pel francès Nahuel Passerat i l'espanyol Julián Morcillo. Amb menys d'una hora, la parella ha reprès la competició i a dos quarts de dues del migdia ja havien arribat al pic Negre. A les 8.35 hores i a les 8.45 hores han arribat a la Margineda la segona i tercera parella de participants: l'equip txec i el basc. L'equip txec ha encapçalat la competició i ha arribat primer al pic Negre, a les 13 hores.

Tot i això, els participants de l'Eufòria van arribant amb comptagotes a la Margineda. Segons els organitzadors de la cursa, s'ha produït un distanciament horari i de quilòmetres molt notable entre parelles que no s'esperava. I, a més, els corredors porten dues hores de retard respecte a les previsions: la primera parella havia d'arribar a les 6 del matí i ha arribat a les 8.28 hores. El següent punt d'avituallament que tenen és al Pas de la Casa, on la previsió indica que la primera parella en arribar-hi serà la basca al voltant de les 21 hores.

Una vegada arriben a la Margineda, els valents de l'Eufòria aprofiten per menjar, prendre forces, dutxar-se i alguns tenen l'oportunitat de veure als familiars. La parella dels Eskaldats, formada per Josep Pera i Sergi Bañeras, han explicat que "la cursa està sent molt dura, s'està fent molt llarga i a més la calor no acompanya, però al cap i a la fi, ja sabíem on anàvem". Mentre reprenien forces amb seitons i 'sushi', els corredors descansaven asseguts al terra del gimnàs de la Margineda i es canviaven de roba després d'una dutxa ben freda. L'equip dels Eskaldats ha acceptat a un altre corredor perquè reprengui l'Eufòria amb ells, Salvador Vilalta de l'equip A+. Vilalta ha hagut de reprendre la cursa amb un altre equip, ja que el seu company, Esteban Monje, va patir una caiguda que li va causar 19 punts a la tíbia. En casos com aquest, on un dels dos participants es veu obligat a abandonar, l'altre opta a seguir la cursa amb un altre equip, ja que sol no pot fer-la. L'altre equip, per això, ha d'acceptar al corredor i comprovar que segueixi el ritme que ells porten.

Salvador Vilalta ha expressat que "de moment se sent perfecte, tot i que hi ha hagut un moment on he començat a barrinar molt i no sabia què fer"; tot i això, el corredor ha seguit amb la cursa i ha comentat que, "ja que era a Arcalís, què faré la resta de dies a Andorra?". Preocupats per la possible pluja d'aquesta tarda, els Eskaldats (amb Salvador Vilalta) han reprès l'Eufòria i tenen pensat arribar al Pas de la Casa cap a la matinada. Els voluntaris, organitzadors, fisioterapeutes i podòlegs esperen amb ànsia els corredors que queden per arribar del Bony de la Pica a la Margineda, que tenen com a màxim fins a les 7 del matí de divendres, sinó seran eliminats.

stats