BARÇA

El pare de Neymar defensa davant Ruz el seu dret a “guanyar diners”

Tranquil i segur. Així es va mostrar el pare de Neymar, segons diferents testimonis, en la seva declaració davant del jutge Pablo Ruz a l’Audiència Nacional. El brasiler va defensar que no hi va haver cap il·legalitat en els contractes entre el Barça i el jugador, un cas que ha comportat la dimissió de Sandro Rosell i la imputació del club, que hauria comès un delicte fiscal xifrat en 9,1 milions.

El pare del futbolista va explicar a Ruz que el que busca és “guanyar diners”, ja que ha treballat “molt” pel seu fill durant aquests anys i, per tant, és legítim que intenti aconseguir els millors contractes. El brasiler va negar que tingui unes oficines a Barcelona que li paga el Barça, com va assegurar Sandro Rosell, i va argumentar que si els jugadors brasilers que es van incloure en l’acord no han acabat al Barça és per una “mala gestió” del club blaugrana. Neymar pare va defensar que el traspàs va anticipar-se un any per petició del Santos, ja que si s’hagués fet el 2014 el club brasiler no hauria cobrat res per la venda de la seva estrella. En la seva intervenció a l’Audiència Nacional va citar el Reial Madrid i la suposada oferta que va fer Florentino Pérez per fitxar el jugador. Segons el pare de Neymar, el club madrileny va arribar a oferir fins a 150 milions, i va explicar que el seu fill va decantar-se pel Barça pel “poder de seducció” que va demostrar l’entitat blaugrana a través de l’expresident Rosell.

Ahir també va declarar el director financer del Barça, Néstor Amela, que va assegurar que no recordava si Deloitte havia avisat sobre possibles irregularitats en els contractes signats amb Neymar. Ara Ruz espera un informe pericial d’un inspector d’Hisenda que ha de quantificar el dany que li ha causat al club blaugrana l’afer Neymar.