Publicitat
Publicitat

AIXÍ HA VIST EL PARTIT

La cintura de Boateng

El retall elèctric de Leo Messi per després picar màgicament la pilota per sobre de Manuel Neuer va trencar la cintura d’un dels millors centrals del món

La cintura de Boateng va ser la gran damnificada del partit d’ahir al Camp Nou. El retall elèctric de Leo Messi per després picar màgicament la pilota per sobre de Manuel Neuer va trencar la cintura d’un dels millors centrals del món. Primer va encarar el marcador cap a l’esquerra, buscant la diagonal, perfilant el guant amb què acostuma a acariciar la pilota per dirigir-la mansament al fons de la xarxa, i després canvi brusc cap al costat contrari, mentre el musculat cos del central queia estrepitosament a terra, una petita dosi còmica d’una jugada que forma part ja de l’inacabable imaginari que ha deixat Messi en els darrers anys.

A més, el gest tècnic de l’argentí, que va coronar amb una suau i delicada vaselina amb cama dreta, va deixar el millor tècnic del planeta enfonsat a la seva banqueta, capcot i perdut. Mentre escoltava les paraules del seu segon, Domènec Torrent, el de Santpedor ja sabia que s’havia acabat tot. No pel 2 a 0 que hi havia llavors al marcador, un resultat que el Bayern Munic podia remuntar a l’Allianz Arena perfectament, sinó perquè va entendre el que havia verbalitzat a la sala de premsa el dia anterior: si el monstre que ell va crear s’hi posa de ple, ningú el pot aturar. El 10 va decidir amb dues fuetades rabioses, i va recuperar el protagonisme que li havia robat durant més d’una hora Manuel Neuer. Quan el Bayern Munic començava a sentir-se còmode i governava el partit a través de la pilota, Messi va dir prou. La cintura desfeta de Boateng, trencada en mil bocins, va ser un fidel reflex dels alemanys, de l’estratègia curosament dissenyada per Guardiola que va rebentar el millor futbolista de tots els temps amb un retall sec i imparable.

Durant molts minuts, els de Guardiola havien sobreviscut per la immensitat de Neuer, guanyador dels duels directes amb Suárez i Alves, però sobretot, atent a les pilotes que llançava el Barça a l’esquena dels centrals bavaresos. L’alemany sempre hi era, fora de la seva àrea, llançant-se amb el cap a la bota de Suárez per evitar el perill, atent a la carrera de Neymar a l’espai. El Bayern, col·lectiu per antonomàsia, sobrevivia gràcies a una individualitat que va salvar l’invent tàctic inicial de Guardiola. I tot i això, tot i ser el millor de llarg del seu equip, Neuer va acabar encaixant tres gols. El millor porter del futbol actual no va poder amb el millor jugador de la història. Sona simple, i és així de simple. Com tampoc va poder amb ell el millor entrenador.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT