Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA FEMENINA

Del mini al sènior: una vida al Femení Sant Adrià

Helena López i Laura Peña han passat per totes les categories d’un club que aposta pel planter

Helena López va arribar al Club Bàsquet Femení Sant Adrià quan tenia 10 anys i ara en té 21. La història de Laura Peña és molt semblant. Hi va arribar amb 11 anys i ara en té 18. Les dues jugadores han passat per totes les categories del club, des de minibàsquet fins a la Lliga Femenina, on l’equip s’estrenarà aquesta temporada. “Vaig arribar al club una mica de rebot i aquesta serà la meva dotzena temporada. Mai m’hauria pensat que arribaria tan lluny”, explica López. “Quan era premini el club em va cridar, però jo no el coneixia i em vaig quedar un any més a Mataró. Al segon any que ho van intentar vaig dir que sí”, diu Peña.

El club del Barcelonès és un dels grans exponents estatals del treball amb les jugadores del planter. “Des que arribes al club, encara que siguis petita i estiguis en un equip de mini, et tracten com si fossis de la família. T’acullen i fan tot el possible perquè hi estiguis bé i això és el que fa que les jugadores vulguin continuar-hi”, assegura López, que aquest curs acabarà la carrera d’enginyeria biomèdica. “La gent de la junta directiva hi està molt implicada. Els conec des de la categoria de minibàsquet. Quan vaig arribar, el primer dia em van venir a saludar i es van presentar. El grup humà que hi ha al darrere és el que fa diferent aquest club”, opina Peña, que estudia segon de dret.

L’ascens de l’abril passat va ser una de les grans gestes del món de l’esport. “Nosaltres vam anar a la fase d’ascens sense ser-ne les favorites. Els rivals tenien plantilles molt millors i havien invertit més diners, però nosaltres hi vam creure i ho vam aconseguir”, recorda López. “Vam treballar molt. A dins de l’equip fèiem servir un hashtag que deia «Va de nosaltres». Sabíem que si fèiem el nostre joc podíem tenir opcions”, afegeix Peña.

No serà una temporada fàcil perquè els rivals de la Lliga Femenina seran molt potents, però el repte no espanta López: “Sabem que serà un any dur en què perdrem més partits dels que estem acostumades, però al final la il·lusió ho podrà tot. El nostre objectiu és disfrutar i fer-ho com més bé millor”. La competició arrenca aquest cap de setmana a Madrid, on la Federació Espanyola ha aglutinat tots els partits de la primera jornada en un Open Day. Segons Peña, “serà complicat”: “L’any passat podíem tenir un dia dolent, però teníem més talent que la majoria d’equips. Aquest any haurem de donar el 100% en cada acció per poder competir”.

L’Snatt’s Femení Sant Adrià estrena tècnic, Fabián Téllez. “Hem treballat molt tàcticament i crec que als partits s’han vist coses bones. Les sensacions són positives”, resumeix Peña.

Històries de superació esportiva