Publicitat
Publicitat

Bàsquet

Kosovo adopta el Capità Amèrica

Justin Doellman es perdrà la pretemporada del Barça Lassa per disputar el torneig classificatori per a l'Eurobàsquet 2017 amb el país balcànic

"Sóc bona, sóc forta i ho puc aconseguir". Minuts abans de fer història aconseguint la primera medalla d'or en la història de Kosovo, la judoka Maljinda Kelmendi estava convençuda de les seves possibilitats. No va fallar. "No hi ha diners al món que em puguin fer sentir com ara", va dir en eixugar-se les llàgrimes i baixar del podi.

Tot i que alguns països, com ara Espanya, no reconeixen Kosovo, el Comitè Olímpic Internacional (COI) ho va fer el desembre del 2014. Uns mesos més tard va arribar el torn de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA). La decisió ha permès que la seva selecció disputi el torneig classificatori per a l'Eurobàsquet 2017. Per fer-ho amb garanties ha apostat per nacionalitzar alguns jugadors, com Shawn Jones, ex del MoraBanc Andorra, o Justin Doellman, aler pivot del Barça Lassa.

El jugador de l'equip blaugrana, conegut com el Capità Amèrica, va debutar anotant 17 punts en un amistós contra Eslovènia. "Competir amb Kosovo és una bona oportunitat per jugar durant l'estiu , per preparar-me per a la temporada següent", diu Doellman, que no es podrà incorporar  a la pretemporada culer fins passat el 17 de setembre. Kosovo ha de jugar, a doble partit, contra Eslovènia, Ucraïna i Bulgària. 

"Competir amb Kosovo és una bona oportunitat per jugar durant l'estiu"

Justin Doellman Aler pivot del Barça Lassa

" Em van trucar i em van dir que tenien una plaça per a mi. É s una nova experiència i una gran oportunitat per seguir jugant . He vingut aquí per guanyar. Veurem què passa i si podem ser competitius i sorprendre un equip o dos", assegura el jugador, que es va nacionalitzar amb l'objectiu de no ocupar plaça d'extracomunitari a la Lliga Endesa. El problema és que, com que Espanya no reconeix Kosovo, no és clar què passarà amb la seva llicència.

"El passaport de Kosovo no té validesa a Espanya i, per tant, el jugador no podrà aconseguir una llicència associada", adverteix Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports (CSD). Kosovo és un estat reconegut per 113 països. Espanya, Romania, Xipre, Grècia i Eslovàquia són alguns dels estats contraris a reconèixer-lo internacionalment.

Com que Ucraïna no reconeix Kosovo, el partit entre les dues seleccions es disputarà el 14 de setembre a Vílnius (Lituània).

Històries de superació esportiva

Etiquetes