Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Afeccions sexuals i acords gasosos d'investidura

'La Razón' ven la idea en portada que la renovació monclovita de Rajoy és imminent

L'opereta de la investidura espanyola ja no convenç ni el seu públic objectiu. Això es desprèn de la lectura de portades de diaris com l''Abc'. La seva portada de diumenge admet que  totes les gesticulacions del PP i C's (que farien Flotats abraonar-se –literal!, literal!– sobre els líders d'aquests dos partits per apropiació d'afectacions) són mers entremesos per amanir l'espera. El titular del diari conservador és "Rajoy dóna per fallida la seva investidura i demana responsabilitat als socialistes", i també a 'El Mundo' la cosa va de capa caiguda: "Rajoy abaixa els braços i assumeix que formar govern és només «un desig»". Això sí, 'La Vanguardia' ofereix un bri d'esperança per als interessos populars: "Rajoy pensa en una investidura després de les gallegues". Xut cap endavant.

Només 'La Razón' venia en portada l'anomenat 'pacte d'investidura' amb inflor ufana. I, esclar, sense recordar que C's i PP no sumen per garantir un govern (ni que l'acord comporta modificar lleis orgàniques, per a la qual cosa fa falta una majoria absoluta que, de moment, només se la poden pintar a l'oli). Però aquí tenim el diari de Marhuenda, amb un titular esclatant: "Rajoy i Rivera van tancar ahir un pacte de 29.000 milions de despesa". En realitat, el titular suma la despesa de quatre anys, és a dir, de tota la (presumptíssima) legislatura. Però com que volen transmetre que la renovació monclovita de Rajoy és a tocar, parlen a l'avanttítol de pacte "d'investidura".

Veig, per cert, que l'anunci de portada de 'La Razón' és d'una clínica sexològica, que pregunta al lector: "Problemes d'erecció? Ejaculació precoç?" Si el diari pateix d'alguna d'aquestes afeccions, és obvi que amb tanta pressa per fer president Rajoy parlem més de la segona que no pas de la primera.

Postveritat