Publicitat
Publicitat

I AQUÍ

Mas, Altafaj i el respecte per la lògica

EL PRESIDENT MAS viatja a Nova York, on farà una conferència sobre el futur de Catalunya. Amadeu Altafaj és des de fa poc representant del govern català a Brussel·les.  Alícia Sánchez-Camacho ha dit que el viatge del president l’hi hauria de pagar el seu partit, i que haurien d’acomiadar Amadeu Altafaj. Ciutadans diu coses semblants, en això també es nota que es disputen un mateix electorat.

Em sembla fantàstic que el president Mas expliqui a Nova York què passa a Catalunya. Forma part de la seva feina, i és una part molt important, decisiva, rellevant. És essencial en un món global que el president d’un país que exporta tant sigui conegut a les grans capitals. I que ho faci a la ciutat que acull la seu de Nacions Unides és oportuníssim en ple procés sobiranista.

Em sembla un fitxatge molt interessant, el d’Amadeu Altafaj. És una persona ben preparada, va ser un portaveu de la Comissió Europea molt ben valorat, i és evident que les relacions amb Europa són claus quan el govern català aborda un projecte tan ambiciós com el de tenir un estat propi a dins d’Europa.

Potser us semblarà que filo massa prim, però el que m’ha portat a fer aquest article és la contradicció flagrant que detecto en partits que menystenen el pes de Catalunya a Europa i al món i alhora s’irriten quan des del Govern es fan passes proactives per donar-se més a conèixer, per explicar-se. Jo si fos ells i no volgués que Mas viatgés o que Altafaj treballés, diria que Catalunya ja és respectada i valorada al món. Però si t’enrius cada dia del poc cas que ens fan a Europa i el món als catalans, estàs promovent que Mas viatgi més i Altafaj faci més feina.