DES DE LA CASTELLANA

Al Madrid li ponen totes

Diguem d’entrada que el Reial Madrid està fent un gran futbol i és el just líder de la Lliga. A més, els seus jugadors estrella estan assolint un molt bon nivell, amb Iker Casillas aturant penals clau i amb Cristiano Ronaldo batent rècords golejadors històrics. Però és que, a més, ho tenen tot de cara. Segurament deu ser sort.

Últimament els sortejos de la Champions els són bastant plàcids. Els ha tocat de nou el Schalke 04, a qui la temporada passada ja van guanyar per un contundent 9-2. I el grup que havien superat abans era dels més fluixos, amb el toc exòtic del Ludogorets. Però vaja, qüestió de sort. Com també deu ser-ho que sigui l’equip al qual han xiulat més penals a la Lliga. Fins a 7 penes màximes, algunes inexistents. Però quan no ha sigut un penal ha tingut la sort que l’àrbitre no veiés fora de joc en gols clau, com a Eibar.

La sort també l’ha acompanyat al Mundial de Clubs. Entrant en detalls petits, com que el sorteig fes que tingui un dia més per preparar la final. També, per la pluja es va haver de canviar de seu, que es va jugar a Marràqueix en lloc de Rabat. I el San Lorenzo es va queixar a la FIFA perquè en 24 hores es van disputar tres partits al mateix camp: el Madrid va ser el primer a fer-ho, i ells, els últims, heretant un terreny de joc en mal estat que els perjudicava.

Però fins i tot han tingut la sort que els seus rivals en aquesta edició del Mundial no viuen el seu millor moment esportiu. El Cruz Azul mexicà ha acabat el torneig d’Apertura en 13a posició, i el San Lorenzo, 8è de la Lliga argentina, a 15 punts del campió. Equips que la temporada passada eren molt millors.

La sort ha d’acompanyar sempre els guanyadors. Ho va fer amb Bakero a Kaiserslautern, amb Iniesta a Londres i amb Sergio Ramos a Lisboa. Veurem fins quan li dura, al Reial Madrid. Potser el 2015 se li gira en contra. De moment, al gener tindrà una bona posada en escena per tal de comprovar-ho: comença a Mestalla en Lliga i juga vuitens de final de Copa contra l’Atlètic. I en cas de passar, presumiblement quarts contra el Barça. Després comença febrer al Calderón i rep el Sevilla al Bernabéu. Cinc setmanes per saber si la sort i el que no és sort segueix vestint de blanc.