Publicitat
Publicitat

Uns senyors de Madrid han vingut expressament

Com en diuen? “Problemes reals”, en diuen. Problemes que “de debò” interessen a la gent, en diuen també. Perquè voler ser un país independent, sense rei i amb un president que visqui aquí i no allà, no és un problema que de debò interessi a la gent, diuen. Això “és nacionalisme”. Molt bé. Doncs aquest dijous n’hi ha hagut un, de problema real. Un problema que “de debò” interessa a la gent: el caos de Rodalies. L’immens desgavell que hi ha hagut al tren. En això estaríem d’acord, em penso.

Per solucionar el problema real han vingut “expressament de Madrid” els que manen al xiringo i s'han reunit amb en Santi Vila, capitost local. Aquest “expressament” que hem llegit a la premsa m’estova tota. I per què han vingut expressament d’allà? Nena, perquè ells viuen allà. No hi ha més preguntes.

També hem llegit que “Adif ha obert un expedient a l’empresa proveïdora dels serveis informàtics”, que es diu Schneider. Adif és (tradueixo de la pàgina web) “l’administrador d’infraestructures ferroviàries, una entitat pública empresarial que depèn del Ministerio de Fomento”. Per tant, Adif, des d’allà, gestiona el tren d’aquí amb la pasta que paguem aquí i enviem allà; i, quan no funciona, obre un expedient sancionador a l’empresa informàtica. Segur que el senyor Schneider ja deu haver reaccionat. Li deu haver dit al Santi Vila allò que et diu l’informàtic quan se’t penja l’ordinador. “Provi de prémer Alt F4”.

Els problemes reals i els que “de debò” interessen a la gent es poden evitar o solucionar millor i més de pressa quan el que els origina, almenys, viu aquí. La proximitat estalvia. És higiènica. És per això que es va acabar l’època colonial. Nacionalisme? Jo puc fer servir qualsevol bandera, i en especial l’estelada, d’eixugamans. Si vull ser independent no és per cantar el Virolai cada matí. És per no arribar tard a la feina, que en tinc molta, casum tot.