Donald Trump té xinxes

El president dels EUA vol reunir el pròxim G-7 en un hotel de la seva propietat poblat per hemípters

Segurament si li preguntessin a ell diria que vol ser recordat com un lleó, com un tigre o com un tauró. Però, si t’ho mires ben mirat, l’animal que més li escau a Donald Trump (01) és una xinxa. Tots dos arriben per sorpresa, tots dos són desagradables a la vista i tots dos provoquen pruïja. Potser per això, aquests hemípters de la família dels cimícids -popularment coneguts com xinxes dels llits- s’han trobat tan a gust a l’Hotel Doral (04) de Miami, propietat del polític des del 2013.

És ben cert que de xinxes n’hi ha a tot arreu i que molts hotels -per més estrelles que tinguin- n’han tingut alguna vegada. Però, esclar, als altres els disculpa que els seus amos no es dediquen a fer-se publicitat aprofitant els focus d’una cimera dels caps d’estat més importants del món, com va fer Trump després de l’últim G-7, celebrat a la sempre glamurosa Biarritz.

El president nord-americà no es va poder estar de fer negocis privats des del seu càrrec públic proposant el seu estimat Doral per reunir el 2020 aquesta aliança internacional de països, que representa més del 60% de la riquesa mundial. Durant la roda de premsa de cloenda del G-7, mentre Macron (02) simulava normalitat al faristol del costat, Trump feia el seu product placement pensant -que generós que he tornat de vacances...- que allò seria el millor espot de la història perquè l’acte estava sent seguit a escala global i li serviria per omplir l’hotel de dalt a baix.

És una llàstima, però, que al final el tret li hagi sortit per la culata. L’atenció que va generar Trump sobre l’establiment quan va dir que els mandataris de tots els països hi estarien la mar de bé perquè les habitacions són de “luxe extrem”, “les sales de reunions són increïbles” i “els restaurants també” va fer que immediatament molts comencessin a indagar sobre aquest negoci que volia fer l’empresari reconvertit -ha-ha-ha!- en polític.

Mitjans locals com el Miami Herald han passat pels jutjats i han trobat una denúncia que els va posar el client Eric Linder el 2016 perquè en una de les suites el “luxe extrem” incloïa prou xinxes com per deixar-lo sec. Una denúncia que va ser retirada, explica el mitjà esmentat, després que l’empresa i el client assolissin un acord perquè allò no arribés a judici. També han trobat queixes sobre altres insectes com paneroles, que els han comportat inspeccions.

The Guardian recollia, una setmana després que se sabés tot això, un tuit de Trump en què negava qualsevol acord per silenciar cap client perquè, segons ell, allà no hi havia xinxes. Fake news dels “extremistes d’esquerra del Partit Demòcrata”, va ser la via de fugida d’aquest embolic que va triar el líder del món lliure.

Definitivament, Trump va arribar allà on és per fer negoci i per manar sigui com sigui. Segur que si l’any que ve fan el G-7 al seu hotel i els mandataris dels països més rics es passen la nit sense dormir i l’endemà rascant-se acabaran cedint a qualsevol ocurrència del mandatari. Potser és l’estratègia definitiva per guanyar en les negociacions. Potser PSOE i Unides Podem haurien d’estar negociant allà dins, tal vegada farien més via i no ens portarien a unes noves eleccions que no serviran per canviar pràcticament res.

De cara a l’any que ve, si el Brexit a la Johnson es consuma i les borses s’enfonsen, no compreu ni or ni platí. El valor refugi seran l’Autan i el Relec. Brigitte Macron (03) ja se’n deu haver comprat un bidó per si al final la trobada es fa allà. De moment, la Casa Blanca ja ha confirmat que el Doral continua a la llista dels 12 hotels candidats a acollir la cimera. Encara que no ho sembli, worst is yet to come.

Amor amb ‘hard discount’

Ni Trump pot fer negocis en pau ni l’amo de l’Aldi es pot separar en pau. Aquesta setmana s’ha propagat intensament per mitjans d’arreu d’Europa una notícia que explicava que l’accionista majoritari d’aquest supermercat de grans descomptes -hard discount, en anglès- s’ha separat perquè la seva dona s’ha enamorat i ha estat mare amb un refugiat afganès que va demanar asil a Alemanya.

El senyor Theo Albrecht Jr., de 69 anys i fill d’un dels dos germans fundadors de la cadena, s’ha quedat solter perquè la seva dona, Katja, va sentir una flamarada nova quan va anar a una botiga d’articles informàtics de la localitat teutona d’Essen, entre Dortmund i Duisburg. Ella volia una tablet i, un cop allà, va preferir la tauleta abdominal del dependent, Tareq, amb el qual ja viuen ella i la seva criatura, tal com han difós mitjans com la Rai, Bild o Bunte. Ell, de 31 anys, i Katja, de 47, ja han aparegut al Bild Zeitung amb el seu fill vestit amb un dels uniformes tradicionals afganesos.

Això ha arrossegat els mitjans a fer safareig de ca n’Aldi, on sempre han estat molt reservats. De fet, gairebé no hi ha ni fotos d’Abrecht Jr., que té un patrimoni de 15.000 milions d’euros i és la 61a fortuna del món. Quan van segrestar el seu pare, el 1971, van tallar tota relació personal amb els mitjans i no concedeixen ni entrevistes.

Potser per aquest motiu, l’enrenou matrimonial d’Albrecht Jr. ha suposat un doble terrabastall en aquella casa, ja que a banda d’acabar amb la família prèvia els ha situat sota els focus de mig món. Trump els atreu quan no els hauria d’atreure i a aquest que no té cap ganes d’aparentar els hi fiquen dins de casa. S’han acabat les platges i les bodes d’Instagram, estimats lectors. El setembre informatiu també ha arribat de cop.