Publicitat
Publicitat

LA PÀGINA BORDA

Estratègies divergents

En qualsevol moment pot esclatar la traca. Les castigades existències dels que participem en aquest circ depenen del jutge Ruz i de la sala de l’Audiència Nacional que fixarà la data de judici oral per al cas Neymar. Es marcarà una casella en vermell al calendari i aquest dia serà el deadline de tot el procés que va començar amb el fitxatge del brasiler i amb la posterior querella inicial. Sabrem quant queda fins al xou definitiu i quin marge hi ha perquè els que encara aspiren a trobar una solució pactada tinguin èxit.

El judici només beneficiarà els interessats a lluir-se aprofitant el ressò mediàtic d’un cas amb tants focus pendents. En termes generals, estem davant d’una via que perjudica absolutament a tothom. Als imputats, als socis, al club i als que en patim les conseqüències. Anem tard però queden opcions per explorar el camí del pacte. Passada la consternació i la confusió inicials, hi ha una ànima del club que aspira a construir ponts per investigar si hi ha un camí del mig que eviti el judici i ofereixi una sortida més o menys digna a tots els enfangats en el procés.

El que firma aquest article no s’ha vist mai imputat en un procés penal i espera seguir així molt i molt de temps. En canvi, els que sí que s’han vist en aquesta tessitura confirmen que sempre passa el mateix. Per molt contundents que semblin els arguments a favor, per molt bé que es vegi la cosa, hi ha un moment que apareix l’oportunitat de firmar un mal pacte abans d’un bon judici en potència. Hem d’assumir que això també li apareixerà al Barça, al seu president i al seu expresident.

Fins ara aquesta opció no ha reeixit perquè els implicats en el procés tenen estratègies divergents. A Bartomeu li interessa sortir corrents de l’Audiència Nacional, aferrar-se al fet que el seu cas és només un presumpte delicte fiscal i que, com a tal, s’ha de tractar a l’Audiència de Barcelona. En canvi, a la defensa de Sandro Rosell li va molt més bé arribar a l’Audiència Nacional amb el Barça i el seu president per trobar una solució de conjunt. I, per sobre de tot, al club li interessa perdre el mínim de plomes en tot aquest malson.

Impossible mantenir una estratègia conjunta i coherent als interessos de les tres parts. En algun moment, previsiblement quan ja hi hagi data, es trencarà l’harmonia entre els tres. Semblem condemnats a veure-ho. L’alternativa passa per reservar-nos una setmana de finals d’aquest any o principis del 2016, agafar vacances i aïllar-nos del judici i de la setmana més humiliant de la història recent del club.

Històries de superació esportiva