Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Així es parla d’esports a la premsa (no) nacionalista

La premsa de Madrid sempre està atenta a denunciar que es barregi el nacionalisme amb l’esport, com quan un aficionat va gosar inquietar Rafa Nadal amb una estelada

La premsa de Madrid sempre està atenta a denunciar que es barregi el nacionalisme amb l’esport, com quan un aficionat va gosar inquietar Rafa Nadal amb una estelada. “No és l’únic acte de nacionalisme d’aquests Jocs”, denunciava El Mundo. Fixem-nos en els diaris d'aquest dimecres per veure com s’han de tractar els esports des d’una perspectiva (no) nacionalista. Primer, destacar els fets importants. Que Simone Biles completa una actuació històrica en gimnàstica? Doncs millor relegar-la en favor del piragüisme, que, amb el bàdminton, forma part dels esports 29 de febrer: només existeixen un cop cada quatre anys. Posem que aquest dimecres era el dia i passem a la segona clau: important parlar de la tècnica, el mèrit i l’esforç. Entrevista a Marcus Walz després de guanyar la medalla d’or: “El meu cor és espanyol i n’estic molt orgullós”, titula a tota portada l’ Abc. La Razón s’hi sumava: “Sóc espanyol, sempre he viscut a Espanya, he competit a Espanya i estic molt orgullós de donar un or a aquest gran país”. El Mundo també en fa una lectura purament esportiva: “Herois per sorpresa per salvar Espanya” (potser se’ls va colar un titular vell sobre Ciutadans).

ESPANYOLS DE COR

Plata del tanquista Orlando Ortega, a l’ Abc : “Gràcies a Espanya per l’oportunitat”. Walz i Ortega són nacionalitzats: el primer hi va arribar de nadó i el segon era campió abans que espanyol. Casos diferents, idèntica reacció: quan guanyen cal destacar el seu patriotisme, no fos cas que algú pensés que no senten la bandera i que se’ls ha comprat a preu d’or. Que no cometin errors o els passarà com aquell esquiador que quan guanyava era l’espanyol Juanito Muehlegg i quan el van sancionar per dopatge va passar a ser l’alemany Johann Muehlegg. Coses de la premsa (no) nacionalista.

Riure, malgrat tot