Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Pedro Sánchez no agafa el telèfon i ‘El País’ s’enfada

Alguna cosa s’ha trencat en la relació. Potser és perquè el diari ara mira més Albert Rivera i li riu totes les gràcies, potser és perquè Sánchez ja no el llegeix amb els mateixos ullets

Pedro Sánchez no agafa el telèfon a El País. Alguna cosa s’ha trencat en la relació. Potser és perquè el diari ara mira més Albert Rivera i li riu totes les gràcies, potser és perquè Sánchez ja no el llegeix amb els mateixos ullets, però el cas és que diumenge Sánchez no va respondre a El País i l’enuig ha sigut monumental. Una simple trucada perduda, un whatsapp amb doble check blau sense resposta, el profund dolor de ser ignorat, mereixia portada i editorial.

Rivera va publicar diumenge un article a El País on demanava l’abstenció del PSOE a la investidura i el convidava a compartir una oposició “responsable i no populista”. Fins aquí cap novetat, és habitual que els interessos de Ciutadans i els del diari coincideixin. Però el silenci posterior de Sánchez ha fet mal. “Sánchez ignora la crida a la col·laboració feta per Rivera”, deia la portada, que arreglava el títol per no posar “Sánchez ignora la nostra crida”.

Ni comenta la jugada

A l’editorial carregaven tintes sense miraments: “El silenci dels dirigents socialistes només pot explicar-se per falta d’idees”. No perquè hagin decidit que votaran no a Rajoy i ho tenen clar: és que no tenen idees. I seguien: “El PSOE ha menyspreat l’oferta [de Rivera] de forma incomprensible. Sánchez hauria de convocar una reunió urgent del comitè federal per debatre les opcions que existeixen”. O sigui, que l’enuig no és només per la trucada, també perquè Sánchez, de vacances, no ha reunit els amics socialistes per llegir en comunió El País. I compte amb ignorar-los en un futur: “Aquest silenci suïcida condemna el PSOE inexorablement a la irrellevància”. Potser Sánchez ara s’hi vol posar però espera una trucada que mai es produirà: El País ja té Rivera, sempre disposat a agafar el telèfon pel bé d’Espanya.

Riure, malgrat tot