Les amfitriones golegen Corea del Sud després d'una primera meitat exquisida en el duel inaugural

i
Natalia Arroyo
2 min
Le Sommer (9), Thiney (17) i Renard (3) celebrant el primer gol de França

BarcelonaDifícilment es podia viure un debut més màgic al Mundial de França. Ahir al Parc dels Prínceps de París jugava la selecció amfitriona contra Corea del Sud i les franceses van protagonitzar 45 minuts magnífics. Autènticament espectaculars. Tan espectaculars que França va sentenciar el partit ja a la mitja part, amb un 3-0 que no va donar cap opció a les seves rivals asiàtiques, que, tot i que van intentar seguir competint a la segona meitat, van acabar caient per 4-0. "Bienvenues, ça c'est la France", semblaven voler dir les locals, presentant candidatura al títol a totes les seleccions participants.

L'escenari potser va intimidar Corea, que va ser una resistència massa dèbil per a les amfitriones. L'equip de Yoon Deok-yeo amb prou feines va sortir del seu camp, absolutament ofegat pel conjunt local. Empeses per un públic entregadíssim a la festa, eufòric i cridaner, les franceses van sortir en tromba i en dos minuts ja s'havien vist tres xuts i un córner. La primera diana va marcar-la Le Sommer al minut 9, rematant una centrada d'Henry des de la dreta. La mobilitat de les jugadores del Lió eren constants, les coreanes no tenien resposta a tant dinamisme. França va mantenir el ritme alt, d'ocasions i córners, i després que el VAR –que s'aplicarà per primer cop en un torneig femení– anul·lés un gol de Mbock per fora de joc, va fer el segon i tercer gol a través del cap de Renard. La gegantina central francesa va rematar a plaer les centrades de Thiney, en el 2-0, i de Majri en el 3-0, per liquidar el matx.

La segona meitat va tenir poca història. Com que tot estava fet, França va jugar a mig gas. La millor ocasió havia sigut per a Lee Mina, que va perdonar el gol de l'honor coreà, i a les acaballes Henry va completar el triomf local.