Els periquitos perdonen en un fort inici i empaten amb el Llevant

i
Natalia Arroyo
2 min

Cornellà de LlobregatSe li va acabar l’espurna massa aviat i amb massa poc premi. L’Espanyol no va poder derrotar el Llevant a Cornellà-El Prat, en un partit irregular que els periquitos van tenir a les mans al primer temps, després d’una sortida inspirada i fresca, però que fins i tot haurien pogut perdre en diverses fases de la segona meitat. Els granotes, segurs sobre un Keylor Navas intractable i àgil, van conformar-se amb un 0-0 que l’Espanyol no va ser capaç de desfer.

Aguirre va apostar per un equip dinàmic i ofensiu, amb Pizzi i Simão prop de Sergio García. “Buscàvem parets interiors -va explicar el tècnic després del partit-, però el Llevant és un equip molt ordenat, costa molt fer-li mal”. Efectivament, Pizzi, confiat i molt actiu, va intentar combinar per dins amb el capità periquito i junts van animar l’Espanyol a portar el pes del partit. L’equip accepta cada cop amb més naturalitat assumir la iniciativa.

De fet, ja en el primer minut, Héctor Moreno va estar a punt d’obrir el marcador amb un cop de cap a l’àrea petita que Keylor Navas va salvar amb una gran intervenció. Animat per això, l’equip va seguir avançant, tot i que va trigar vint minuts a tornar a crear perill. El domini era clar, però era estèril. Pizzi i Sergio García van xutar massa centrats i el portuguès, amb Stuani, van quedar-se a mil·límetres de completar dues passades a l’espai que els haurien plantat sols a l’àrea.

Ensurt i espessor

Un minut abans del descans, el Llevant va recordar que també jugava, en una acció d’estratègia. Va ser l’avís del que vindria a la represa, quan Barral, pentinant una pilota a l’àrea, va estar a punt de sorprendre Kiko Casilla per dalt.

L’ensurt va espantar l’Espanyol i va activar un Llevant discret fins aleshores. El partit es va igualar, però va perdre ritme. Es va tancar. “Vam acabar una mica espessos”, va admetre Aguirre. L’entrada de Jhon Córdoba i Álex no va ajudar a aclarir les idees en atac de l’Espanyol, que va veure com el Llevant no perdia les maneres. Una expulsió final de Casadesús va fer somiar amb un 1-0 que ningú va saber inventar. “A partir d’ara seran partits de pocs gols. Molt tàctics. Guanyarà qui s’equivoqui menys”, augura Aguirre. Ahir, ni errors ni encerts.