Barça

Les 3 claus del Betis-Barça

L'impacte golejador de Messi i la fermesa defensiva, bloquejant Carvalho i Canales, frenen el Betis

Victòria plàcida del Barça per 1-4 al Benito Villamarín, gràcies a l'impacte golejador, sobretot, de Leo Messi i a la fermesa defensiva que l'equip té per frenar el Betis.

Un partit d'onze partits

Home a home. Així va plantejar-se la pressió el Betis per ofegar la sortida de pilota d'un Barça que va sortir al Villamarín amb quatre migcampistes.

Arthur s'oferia per dins prop de Busquets, amb Arturo Vidal movent-se per la zona esquerra i Rakitic amb certa amplitud per la dreta. Ter Stegen sempre tenia el recurs en llarg d'Alba, estirat i buscant accions de ruptura.

L'equip va tenir dificultats per ordenar alguns inicis, amb més conduccions de les desitjades. Al segon temps, amb 0-2, es van trobar més passades netes.

Bloquejar Carvalho i provocar la pèrdua

Però com va decantar el Barça el partit va ser amb una altra exhibició sense pilota. Valverde va cedir la iniciativa al Betis i va dissenyar una pressió amb trampes per trobar recuperacions al carril central.

Va bloquejar l'accés a Carvalho, un dels responsables del gran partit bètic a la primera volta, amb un marcatge individual (d'Arthur, gairebé sempre) i va convidar alguns dels centrals a prendre riscos.

Taponats els receptors (el més vigilat, Canales), el Betis queia a la trampa. De les pèrdues van néixer bones ocasions per decantar el matx.

Solidesa i contraatac

Aquest esperit defensiu es va veure molt clar al segon temps, amb les habituals dues línies de quatre que frenaven els intents rivals. El partit quedava en mans de Suárez i Messi i la seva capacitat de liquidar dirigint alguna transició letal. La maduresa per diferenciar els atacs ràpids i amb alguns pausats per agafar aire va acabar per desesperar un Betis impotent. Ja al final, va trobar premi al canvi d'orientació per activar Tello i treure centrada passada, una de les armes que havia insinuat al primer temps.