Publicitat
Publicitat

FUTBOL FEMENÍ

Amb l’ambició de correspondre a l’aposta del club

El Barça i l’Espanyol enceten la pretemporada amb projectes renovats i una intenció clara: “Millorar”

“El club ha fet un esforç econòmic important aquest estiu i hem de respondre-hi amb una millora de rendiment”. El tècnic de l’Espanyol Toni Polidano s’exigeix per a l’actual curs, com a mínim, la classificació per a la Copa de la Reina. El nou projecte blanc-i-blau, amb vuit fitxatges i dotze baixes, va començar a entrenar-se dilluns passat, amb tres dobles sessions, i aquesta setmana participarà al torneig COTIF de València. Allà es començarà a veure com poden anar les coses.

"L’any passat, no generàvem prou i ens va costar molt marcar gols. Havíem de reforçar-nos"

Toni Polidano Entrenador de l'Espanyol

“Les expectatives són bones i les primeres sensacions estan sent positives. A dalt teníem problemes l’any passat, no generàvem prou i ens va costar molt marcar gols”, analitza l’entrenador, conscient que el registre de 28 gols a favor -l’Espanyol va ser el tercer equip menys golejador del campionat- s’ha d’incrementar. Amb aquesta responsabilitat arriba sobretot la davantera Cristina Baudet, procedent del Barça, com també les bessones Núria i Pilar Garrote. Dues germanes més, Eli i Sara del Estal, renovaran la plantilla, juntament amb Carola García, Brenda Pérez -que torna després d’una etapa a Madrid-, Mar Mazuecos i Gemma Sala. “Necessitarem temps per posar-ho tot a lloc, però la il·lusió és total”. Fins i tot per trencar els fantasmes d’un calendari que ha reservat per a les primeres 7 jornades (la primera, contra l’Oiartzun) una cadena de partits en què l’any passat només va poder sumar 3 de 21 punts. “No es pot repetir aquesta dinàmica”.

És el mateix repte que obsessiona el tècnic del Barça Xavi Llorens, per a qui serà crucial arrencar bé per evitar que les aturades del calendari -que tindrà una pausa per seleccions pràcticament cada mes-“desconnectin” el grup. Les blaugranes, que debuten a Tenerife, van superar dijous i divendres les proves mèdiques i físiques i, després d’exercitar-se el cap de setmana, s’instal·len avui a Prades per fer-hi una estada de cinc dies, com cada any.

"La Line està a un nivell físic superior a la resta. És aquest plus que ens falta quan anem a competir a la Champions"

Xavi Llorens Entrenador del Barça

Serà una novetat per a la danesa Line Roddik Hansen, fitxatge internacional, juntament amb la brasilera Andressa Alves (que està concentrada a Rio per disputar els Jocs Olímpics). “La Line pot jugar en diferents posicions, central, pivot o interior. Té experiència i està a un nivell físic superior a la resta. És aquest plus que ens falta quan anem a competir a la Champions, ens ha d’ajudar a créixer en això”, valorava Llorens, satisfet, també, de la configuració d’una banda esquerra plena d’especialistes. A la presència d’Alexia Putellas, Melanie Serrano o Leire Landa, s’hi suma Leila Ouahabi, que torna al club després de jugar al València. L’altre reforç és la portera Andrea Giménez, de l’Espanyol. Han marxat, a més de les periquites, Esther Romero, al València; la jove Andrea Falcón, a l’Atlètic de Madrid, i Andreia Norton.

Tant Polidano com Llorens s’emplacen a les primeres jornades per mesurar les forces dels competidors, que també han mogut moltes peces. “Mai se sap com va”, i citen l’exemple del València, cridat a favorit l’any passat i descartat ja al novembre. En el que coincideixen tots dos és que no es pot fallar a l’aposta del club. El Barça, exigit per l’etiqueta de professional, no pot tornar a quedar-se un any en blanc i l’Espanyol ha d’animar la inversió de la directiva xinesa.