Misc 08/02/2021

La méteo: diverses tongades de pluja, ventades i ambient força hivernal

Aquest dimarts els xàfecs seran més abundants i afectaran més comarques

2 min

BarcelonaEl front d'aquest dilluns ha deixat ruixats en moltes comarques, amb precipitacions fins i tot destacables en alguns indrets. D'entre les acumulacions de preciptiació fins a dos quarts de cinc de la tarda destaquen els 7 l/m2 del centre de Barcelona, els 6 de Terrassa, de Gandesa i del PN dels Ports, els 4 de Falset i Sant Sadurní d'Anoia i els 3 de Tarragona. Durant la tarda el vent bufarà amb cops de més de 50 km/h en força comarques centrals i del sud i obrirà moltes clarianes.

Els pròxims dies arribaran noves pertorbacions. Demà a la tarda plourà i nevarà sobretot en comarques del Pirineu i Prepirineu, però també en sectors de Ponent i de la Catalunya Central les precipitacions cauran amb certes ganes. Dimecres de matinada hi haurà una altra tongada de xàfecs curts que en aquest cas podrien ser més intensos i fins i tot anar acompanyats d'alguna tempesta. Dimecres a primera hora els ruixats no només afectaran comarques interiors, sinó també punts de la costa. La cota de neu se situarà poc per sobre o poc per sota dels 1.000 metres durant la primera part de la setmana, cosa que afavorirà que fins dimecres es puguin acumular més de 20 centímetres de neu en molts punts del Pirineu.

Acumulacions de precipitació previstes per a demà

S'entreveuen més borrasques actives de cara al tram central del febrer. Entre divendres i el cap de setmana és bastant possible que torni a ploure en moltes comarques. El pronòstic encara és bastant incert, però és bastant possible que divendres i diumenge hi hagi com a mínim alguna estona de pluja en molts indrets.

Un altre factor a tenir en compte en aquesta primera part de la setmana serà el vent. Avui i demà es deixarà sentir moderat en molts indrets, i dimecres bufarà amb ratxes fortes en moltes comarques centrals i del sud. Dimecres serà un altre dia amb cops de vent de fins a 100 km/h en molts punts del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Cops de vent màxims previstos per dimecres al matí

Pel que fa a la temperatura, cal seguir esperant un ambient d'hivern, però sense temperatures especialment baixes. Els canvis del termòmetre seran constants, els moments de més bonança seran de malfiar i en general aquesta setmana serà força hivernal.

A llarg termini, encara està oberta la possibilitat d'una situació de fred molt intens al tram central del febrer. Aquest escenari continua sense ser el més probable, però sí que cal tenir en compte la possibilitat que a partir de diumenge que ve el fred s'accentuï una mica més i pugui tornar a nevar per sota dels 1.000 metres. Encara hi ha molta incertesa, però sembla clar que el tram central del febrer serà, si més no, de temps canviant i amb un ambient encara molt d'hivern.

stats