Opinió 05/02/2018

Escriure i opinar

Es troba a faltar l'opinió clara i posicionada de persones que, des d'una altra òptica que no sigui l'estrictament política, aportin la seva valoració i enriqueixin un debat que sovint comença i acaba en els líders polítics de sempre

2 min

Escriure és una passió. Però ho és més encara si quan escrius reflexionant sobre el que passa ho fas donant sentit a les coses i posicionant l'opinió. És evident que un és ben lliure d'escriure sense cap necessitat de posicionament, ja sigui perquè no té clar quin ha de ser, ja sigui perquè la neutralitat sempre aporta tranquil·litat i et manté còmode en aquell terreny de ningú a base de generalitats i frases buides que deixa content a tothom. La proliferació d'aquesta tipologia d'escrits ens demostra que som una societat poruga. Em considero del primer grup. Podrà agradar més o menys al lector el que dic i escric, però sempre procuro no caure en l'error d'escriure sense dir massa res. I és cert que sovint dubto, moltes vegades, però quan escric dubtant procuro aportar elements per a una reflexió col·lectiva que m'agrada que sigui d'anada i tornada.

Dic això perquè en temes de país costa molt trobar posicionaments clars d'aquells que som al marge de la política i del politiqueig, però que ens agrada seguir-la i veure com evoluciona, analitzant els diferents agents que hi intervenen des de diferents punts de vista. Costa també trobar les opinions d'experts que en determinades qüestions aportin el seu saber. Després hi podrem estar d'acord o no, o hi introduiríem matisos, però almenys tindríem una diversitat de discursos que de ben segur ens enriquirien.

Tindrem un nou exemple, ja l'estem tenint de fet, ara que s'apropa el 25è aniversari de la Constitució. Un any més es reobrirà el debat, més periodístic que real, sobre la necessitat o no de reformar la Carta Magna. A alguns polítics ja els hem sentit, i s'agraeix la claredat d'alguns d'ells, però es troba a faltar l'opinió clara i posicionada de persones que, des d'una altra òptica que no sigui l'estrictament política, aportin la seva valoració i enriqueixin un debat que sovint comença i acaba en els líders polítics de sempre. El país és molt més complex. D'escrits fets a base de generalitats ens en sobren. Només superant-los deixarem de ser una societat poruga.

stats