El ventilador

Aquest estiu he canviat el meu estat civil pel de relació estable amb l’aparell que em permet combatre la calor

L’home és l’únic animal que se sorprèn que a l’estiu faci calor, a l’hivern fred, que a la tardor plogui i que a la primavera hi hagi pol·len. Però aquest estiu és espectacular. Sembla que Déu hagi demanat hores extres per ampliar l’infern.

Busques desesperadament una ombra, seus en un banc sense tenir en compte que hi ha tocat el sol durant hores i el ferro que crema et garanteix una dissolució dels nòduls grassos (liposucció per combustió) instantània. Puges al cotxe i quan toques el volant t’arrisques a perdre les empremtes digitals. Obres la finestra de casa per intentar ventilar i entren 27 mosquits, una bola d'herbes del desert i el Pokémon Charmander, amb la cua envoltada de flames, demanant un vas d’aigua.

Durant alguns dies de la setmana passada això no era Andorra. Era Pompeia l’any 79 en plena erupció del Vesuvi. Fins al punt que vaig canviar el meu estat civil pel de relació estable amb el ventilador, comprat abans que s’exhaurissin les existències al país, i creant al menjador la il·lusió d’un videoclip de Beyoncé. Ara espero la propera factura de la Mútua Elèctrica amb la mateixa inquietud que una citació de la Batllia. I això que de tant en tant treia el ventilador i em posava nadales a la llista de reproducció de l’iPad que rivalitzaven amb els meus peus que eren com una rosella cantant el mariachi 'Las mañanitas'.
La calor, però, té dos aspectes positius. Un que s’ha emportat el mosquit tigre. I dos, que la FIFA està pensant en canviar Qatar per Andorra per organitzar el mundial de futbol del 2022.