Societat 28/11/2017

Creu Roja vol finançar amb la subhasta d'art projectes per al 2018

Algunes propostes són un telèfon de l’esperança i ampliar el servei d’atenció domiciliària perquè les persones el puguin fer servir fora de casa

M. F.
3 min
Algunes de les obres que se subhastaran aquest dimecres a partir de les 19.30 hores. / M. F. (ARA)

Andorra la VellaLa Creu Roja andorrana té en cartera de cara al 2018 projectes, amb els quals, tal com explica el director general de l’ONG, Jordi Llansó, volen “adaptar-se a les necessitats” actuals de la població, ja que tal com recorda, aquestes són canviants amb el temps. D’aquesta manera, volen posar en marxa un telèfon de l’esperança i ampliar el servei d’atenció domiciliària perquè les persones el puguin fer servir fora de casa. A més, conjuntament amb el Govern, es treballa per posar en marxa el servei de trobada familiar. La subhasta d'art que la Creu Roja organitza aquest dimecres a les 19.30 hores a la seu central de MoraBanc servirà, en part, per recaptar diners per tirar endavant aquests projectes i per finançar els que ja tenen en marxa.

Així, una de les iniciatives en la qual es treballa és que el servei de teleatenció domiciliària que ara com ara ofereix la Creu Roja arribi més enllà del domicili. I és que l’actual penjoll només funciona si l’usuari l’activa des del seu domicili i la voluntat és que també pugui activar-se des de l’exterior. Des de l’ONG es treballa en aquesta millora per mirar de trobar el dispositiu que doni una millor cobertura i garanties. A més, també caldrà un canvi de centraleta. Des de l’ONG pretenen que aquest nou servei es posi en marxa l’any que ve, ja que tal com recorda Llansó “fa molt temps" que hi treballen.

Altre projecte que tenen en ment, el del telèfon de l’esperança, requerirà de mitjans humans i tècnics ja que hauria de donar servei els 365 dies de l’any i les 24 hores. Una de les possibilitats és que hi pogués haver una col·laboració, per exemple amb la Creu Roja de Catalunya, per donar cobertura a aquest servei. Llansó explica que compten amb voluntaris que ja tenen experiència en l’atenció d’aquest telèfon i que per tant es tractaria de poder disposar dels recursos necessaris i també de la formació per posar-lo en marxa.

D'altra banda, i a iniciativa del Govern, es treballa per posar en marxa el servei de trobada familiar, especialment pensat per a famílies amb separacions conflictives. La Creu Roja compta amb el suport de la seva homòloga catalana, que gestiona un espai d’aquestes característiques i, per tant, tal com explica Llansó, des de l’ONG es facilitaria, en principi, aquest coneixement i experiència per poder posar en marxa el servei. L'executiu treballa en la definició legal del projecte i un dels aspectes que caldrà determinar, segons Llansó, és si la Creu Roja haurà de comptar amb personal per atendre aquest servei o no. De fet, aquest extrem dependrà de com vulgui articular aquest servei l'executiu.

La subhasta benèfica d’obres d’art i antiguitats d’aquest dimecres a la tarda servirà, per tant, per poder donar un impuls a aquestes iniciatives. És la primera vegada que l’ONG duu a terme una acció d’aquestes característiques i les expectatives són bones. Llansó remarca que no s’ha volgut fer una subhasta elitista sinó que vol arribar a tots els públics i per això es podran trobar obres donades per les galeries Marcs Estil, el Troc i Pilar Riberaygua, a partir de 100 euros. “Es tracta de possibilitar que aquelles persones que no són sòcies i volen col·laborar amb l’entitat ho puguin fer”, diu el director general de l’ONG. A més, aquesta acció també els serveix per donar a conèixer les accions que duen a terme. Cal fer una inscripció prèvia ja que l’aforament de la sala on es farà la subhasta és limitat a 150 persones. Així, es pot fer a les oficines de la Creu Roja, al telèfon 808 225 o al correu administració@creuroja.ad. Si algú no pogués fer la inscripció ho podrà fer dimecres mateix a les 19.15 hores a la taula instal·lada a MoraBanc, sempre que, però, hi hagi places disponibles.

stats