Publicitat
Publicitat

Talls i restriccions de trànsit pel pas de la Vuelta

La tercera etapa de la cursa arriba dilluns a Andorra la Vella i la sortida de la quarta serà dimarts des d'Escaldes-Engordany

Els propers dilluns i dimarts, 21 i 22 d’agost, la Vuelta torna al Principat. En aquesta 72a edició de la cursa ciclista, el país acull el final de la tercera etapa a Andorra la Vella i la sortida de la quarta a Escaldes-Engordany. La zona de meta de la tercera etapa de la Vuelta serà davant de la Poste Francesa, per la qual cosa la instal·lació de la infraestructura alterarà la circulació el dilluns 21 d’agost des de primera hora del matí fins a les 21 hores, segons informa el comú d'Andorra la Vella. Es limitarà el trànsit pel carrer Prat de la Creu, que quedarà tallat entre l’ambaixada d’Espanya i la zona de meta durant aquest període (de 8 a 21 hores aproximadament). 

Els vehicles provinents de la part alta de l’avinguda Meritxell passaran, excepcionalment, per la plaça de la Rotonda, que habitualment és d’ús exclusiu per a vianants, i seran desviats pel carrer Consell d’Europa. L’avinguda Tarragona també patirà alteracions en el trànsit des de primera hora del matí. Des de la Batllia fins a la zona de meta es col·locaran tanques durant la jornada al llarg de l’últim quilòmetre de l’etapa que anirà fins a la rotonda de Prada Casadet, pujarà pel carrer Doctor Vilanova i es desviarà cap al carrer Prat de la Creu per l’esprint final. 

L’arribada de la Vuelta es preveu passades les 17 hores. Per tant, els talls totals de trànsit pel recorregut de l’etapa, es realitzaran progressivament a partir de les 15 hores (hora prevista de l’arribada de la caravana publicitària a la frontera hispanoandorrana) fins a les 19 hores aproximadament. Així, s’aconsella no agafar els vehicles en aquest període per evitar col·lapses circulatoris.

A Andorra la Vella els ciclistes arribaran per la rotonda de la Margineda (CG-1) provinents de Sant Julià fins a l’avinguda Salou (CS-101), agafaran la carretera de la Comella (CS-200) i baixaran per la carretera de l’Obac, avinguda Tarragona, carrer Doctor Vilanova i faran arribada al carrer Prat de la Creu. 

D'altra banda, els aparcaments descoberts Parc Central, Parc Central 2 i Casadet no estaran operatius entre diumenge 20 d’agost a les 21 hores i fins a les 23 hores del dilluns 21 d’agost, per necessitats d’espai del muntatge de l’arribada de l’etapa. 

Sortida d'Escaldes-Engordany

Pel que fa a la parròquia d’Escaldes-Engordany, hi haurà restriccions i talls pel pas de la comitiva el dilluns i bona part del dimarts. El comú informa que reserva la zona del Clot d’Emprivat a l’organització logística de la Vuelta. Per garantir aquesta disponibilitat, el proper dilluns 21, a partir de les sis del matí es restringirà l’entrada de vehicles als aparcaments Consell de la Terra, Veedors, Arnaldeta de Caboet, Nacions Unides i Constitució. Es permetrà sortir als vehicles que estiguin aparcats a l’interior al llarg del matí. 

D’altra banda, i a partir de divendres 18 d’agost, es precintarà la zona blava al voltant dels carrers del Prat Gran, les Nacions Unides, Consell de la Terra i de la carretera d’Engolasters. El dilluns 21 a la tarda, Mobilitat aconsella no circular per la carretera de la Plana, la carretera d’Engolasters (des del Pont del Madriu fins a la rotonda del Madriu) i la carretera de l’Obac. Els talls totals de trànsit pel recorregut de l’etapa, es realitzaran progressivament a partir de les 15 hores (hora prevista de l’arribada de la caravana publicitària a la frontera hispanoandorrana) fins a les 19 hores aproximadament. 

El dia 22 d'agost al migdia es donarà el tret de sortida la quarta etapa de la Vuelta des del carrer dels Veedors d'Escaldes-Engordany. A les 12.40 hores tindrà lloc la sortida neutralitzada dels ciclistes que passaran pel carrer del Valira en direcció a la frontera hispanoandorrana.

S’aconsella no circular per la zona del Clot d’Emprivat des de les 7 fins a les 14 hores per evitar col·lapses circulatoris ja que els carrers es tallaran en funció de les necessitats de l’organització de la cursa. Els Servei de Circulació garantirà el dispositiu establert en col·laboració amb la policia i els voluntaris. 


El trànsit s’anirà restablint i s’obriran novament els aparcaments comunals. Els aparcaments comunals operatius els dies 21 i 22 són l’aparcament Fener, Bordes de Cal Prat, Boïgues, l’Església, Falgueró, Prat del Roure i Caldea. Amb tot, el comú vetllarà en tot moment per reduir el màxim les molèsties que de forma inevitable genera a la via pública una cursa d’aquestes característiques.