Societat 22/06/2024

Les autocaravanes tindran zones habilitades a tots els comuns i hauran de pagar la taxa turística

Aquesta mena de turisme està a l'alça, i es constata que el Principat pateix una sobrecàrrega d'aquests vehicles durant alguns moments de l'any

ARA Andorra
1 min
Govern obligarà els comuns a habilitar zones d'estada per les autocaravanes perquè paguin la taxa turística

Andorra la VellaEl ministeri de Turisme prepara un projecte de llei que reguli finalment l'estada de les autocaravanes al Principat. Tal com recull RTVA, s'obligarà a tots els comuns a habilitar una zona perquè puguin pernoctar de forma oficial. L'objectiu d'aquesta mesura és poder formalitzar la seva estada i cobrar la taxa turística. Amb la situació actual, només paguen les que fan estada a un càmping.

Des de Govern es vol acabar amb les pernoctacions a llocs prohibits, però fins ara no hi ha àrees habilitades que es puguin fer servir d'alternativa. També podran optar particulars que puguin estar interessats a habilitar zones d'autocaravanes.

Cal recordar que aquesta mena de turisme està clarament a l'alça, i es constata que el Principat pateix, fins i tot, una sobrecàrrega d'aquests vehicles durant algunes parts de l'any. Aquestes mesures, per tant, han d'ajudar a regular la situació i ampliar la recaptació de la taxa turística.

stats