Les autocaravanes tindran zones habilitades a tots els comuns i hauran de pagar la taxa turística

Aquesta mena de turisme està a l'alça, i es constata que el Principat pateix una sobrecàrrega d'aquests vehicles durant alguns moments de l'any

Govern obligarà els comuns a habilitar zones d'estada per les autocaravanes perquè paguin la taxa turística
ARA Andorra
22/06/2024
1 min

Andorra la VellaEl ministeri de Turisme prepara un projecte de llei que reguli finalment l'estada de les autocaravanes al Principat. Tal com recull RTVA, s'obligarà a tots els comuns a habilitar una zona perquè puguin pernoctar de forma oficial. L'objectiu d'aquesta mesura és poder formalitzar la seva estada i cobrar la taxa turística. Amb la situació actual, només paguen les que fan estada a un càmping.

Des de Govern es vol acabar amb les pernoctacions a llocs prohibits, però fins ara no hi ha àrees habilitades que es puguin fer servir d'alternativa. També podran optar particulars que puguin estar interessats a habilitar zones d'autocaravanes.

Cal recordar que aquesta mena de turisme està clarament a l'alça, i es constata que el Principat pateix, fins i tot, una sobrecàrrega d'aquests vehicles durant algunes parts de l'any. Aquestes mesures, per tant, han d'ajudar a regular la situació i ampliar la recaptació de la taxa turística.

stats