Societat 19/06/2024

Campanya de controls de la policia a partir de divendres per prevenir l'ús d'alcohol al volant

S'allargaran fins al 28 de juny i es produeix amb motiu de les diverses celebracions previstes per als pròxims dies

ARA Andorra
2 min
La policia engega divendres una campanya de controls contra l'alcohol i la droga al volant

Andorra la VellaLa Policia endegarà aquest divendres una nova campanya contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues amb motiu de les diverses celebracions que tindran lloc els pròxims dies.

Els controls, que s’allargaran fins al 28 de juny, tenen com a finalitat principal la prevenció i la reducció dels accidents de trànsit. S’efectuen a proposta de la Policia i segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior amb l’objectiu de millorar la seguretat a les carreteres i disminuir la sinistralitat.

El fet d’anunciar-los té la voluntat de dissuadir i prevenir les conductes de risc i, per tant, de continuar conscienciant la ciutadania dels perills que suposa conduir qualsevol classe de vehicle després d’haver consumit, tant per als mateixos conductors com per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.

La Policia recorda que, des d’inicis de març i en aplicació d’una sentència pronunciada per la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia sobre els marges d’error que tècnicament estan reconeguts en els resultats dels etilòmetres, es procedeix a la detenció d’una persona que condueix sota els efectes de l’alcohol a partir d’una taxa igual o superior a 0,87 grams d’alcohol per litre de sang i de 0,57 pel que fa als conductors professionals. Tot i que entre 0,81 i 0,86 i, en el cas dels professionals, entre 0,51 i 0,56 no es practiqui la detenció, la Policia decidirà, en funció de la simptomatologia i les circumstàncies del control, si s’ha de sancionar per la via administrativa o si es deriva el cas a la Batllia.

De la mateixa manera que els marges d’error dels etilòmetres s’apliquen en la responsabilitat penal, també es tindran en consideració en els límits administratius. Per tant, se sancionarà per la via administrativa els conductors de vehicles amb una taxa d’alcoholèmia igual o superior a 0,57 i fins a 0,80. En el cas dels conductors professionals, la sanció es posaria a partir d’un resultat igual o superior a 0,02 i fins a 0,50.

Aquesta mesura no s’aplica en cas que la prova d’alcoholèmia sigui en sang.

stats