Els alumnes del Col·legi del Pirineu podran accedir a universitats americanes a partir del curs vinent

El centre, que des de la tardor passada pertany al grup NACE Schools, passa a anomenar-se Agora International School Andorra i reformula el seu projecte educatiu

El fins ara conegut com a Col·legi del Pirineu, que passa a anomenar-se Agora International School Andorra, ha anunciat la redefinició del seu projecte educatiu, que aposta per la internacionalització implementant els programes del Batxillerat Internacional. Aquests programes, que al llarg dels pròxims anys s'incorporaran des dels 3 fins als 18 anys, permetran preparar els alumnes per accedir a les millors universitats del món. A més, a partir del curs vinent, els alumnes tindran la possibilitat d'obtenir el Diploma Dual Americà Espanyol, la qual cosa els permetrà també l'accés a les universitats americanes.

El centre pertany des de la tardor passada al grup educatiu NACE Schools i té com a referent l’Agora Sant Cugat International School. Aquest fet permet els alumnes gaudir d'estades a l'estranger i tenir la possibilitat d’assistir a nombrosos esdeveniments NACE de caràcter internacional, com les properes Olimpíades Esportives de juny que tindran lloc a Mallorca.

El col·legi redefineix també el seu projecte lingüístic. L'anglès, l'espanyol i el francès es converteixen en llengües vehiculars, i es reforça la immersió lingüística que ja es realitza en totes les etapes: des d’educació infantil, amb un 70% en anglès, així com en primària i secundària, amb més del 50% en anglès, preparant els alumnes per assolir les certificacions i diplomes oficials dels diferents idiomes.

El centre també ha anunciat una important inversió en formació del professorat, tecnologia i infraestructures, i adoptarà el currículum d'Apple 'Everyone can code" (Programació per a tots). També preveu fer noves incorporacions de docents amb perfil internacional.

L'escola presentarà el seu nou projecte internacional davant les autoritats educatives del país el proper 15 de maig. En l'acte hi assistiran la directora regional per a la península Ibèrica de la International Baccaulerate Organization, Maripé Menéndez, i el ministre d'Educació i Ensenyament, Eric Jover.

La presentació del nou projecte educatiu de l'antic Col·legi dels Pirineus coincideix amb l'arribada a Andorra d'una nova escola privada internacional, el British College, que s'instal·larà a l'hostal de la Comella a partir del setembre.