Societat 29/11/2020

Intervinguda una residència de Tremp en detectar-se un brot amb 150 positius

En concret, ha afectat 120 residents i una trentena de professionals

Ara Pirineus
1 min
La façana principal de la residència de Tremp. / G.L.T.

TrempEl Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha intervingut la residència geriàtrica Sant Hospital de Tremp per la situació complexa quant a contagis que presenta el centre, amb un brot de covid-19 que afecta 150 persones (120 residents i 30 treballadors). Així mateix ho ha donat a explicat el departament en un comunicat emès aquest dissabte a la tarda.

Segons informa l'Ara Pirineus, per tal d'estabilitzar la situació al centre residencial s'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió a Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) en comptes de la gestora actual, la Fundació "Sant Hospital de Tremp - Fundació Fiella". Així mateix, des de Salut s'indica que "es vetllarà perquè l'activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s'adoptin les mesures d'intervenció establertes".

Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció, que es coordinarà amb la direcció assistencial de l'Hospital Comarcal del Pallars. A més, ja s'ha activat el suport de l'Atenció Primària i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Aquesta intervenció té com a objectiu principal "la realització d'un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mitjà termini".

stats