Societat 19/05/2022

Un lustre de presó per a l'autor de l'atropellament al McAuto

El Tribunal de Corts condemna l'acusat després del succés que va tenir lloc el 21 d'agost del 2020

L. G.
2 min
La zona concreta de l'avinguda Tarragona on es va produir l'atropellament.

Andorra la VellaEl Tribunal de Corts ha condemnat a cinc anys de presó, quatre ferms i un condicional a l'autor de l'atropellament del McAuto. Els magistrats han considerat innocent a l'acusat del delicte d'assassinat del qual venia inculpat, però l'han sentenciat per homicidi dolós, tenint en compte com a atenuat que el metge hauria actuat impulsat per una por extrema davant l'actitud que va tenir la víctima moments abans del succés. Corts també li ha imposat la retirada del carnet de conduir per un període de cinc anys. Ambdues representacions lletrades tenen previst presentar recurs al Tribunal Superior, per part dels advocats de la defensa apel·laran a una major reducció de condemna i, per l'altra sol·licitaran que es revisi la sentència per augmentar la pena.

La resolució arriba després de la vista oral que va tenir lloc l'1 d'abril per jutjar al metge acusat d'assassinar un resident de 50 anys i d'origen argentí el 21 d'agost del 2020 en atropellar-lo a l'avinguda Tarragona, just a l'alçada del McAuto. La família de la víctima, concretament la vídua i la filla, van retirar l'acusació particular després de rebre una compensació econòmica de 188.000 euros per part de l'acusat, qui fins ara es trobava empresonat al centre penitenciari de la Comella, on haurà d'acabar de complir la pena imposada. Cal reordar que la fiscalia demanava setze anys de presó i l'acusació particular formulada per la mare i les germanes del difunt sol·licitava dues dècades d'empresonament.

El succés va tenir lloc l'agost de fa dos anys quan el metge espanyol i la víctima van iniciar una discussió perquè, aparentment, un dels dos hauria realitzat una maniobra imprudent. Tal com van detallar els testimonis de l'incident, els quals sopaven a la terrassa del restaurant de menjar ràpid, els dos homes haurien discutit, l'un dempeus davant el vehicle de l'altre, fins que el conductor hauria envestit l'altre interlocutor que l'increpava davant del seu vehicle. Després de ser atropellat la víctima va ser traslladada a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va perdre la vida a causa de les greus lesions sofertes arran de l'accident.

stats