Publicitat
Publicitat

El passeig del riu arribarà fins a l'Estadi Nacional

Les obres de canalització del riu Gran Valira al seu pas pel Lycée es faran en dos estius

El Govern ha licitat les obres de canalització del riu Gran Valira al seu pas per Andorra la Vella, concretament en el tram proper al Lycée Compte de Foix. El projecte també preveu la creació d'un passeig de vianants que transcorrerà entre la passarel·la de l'Estadi Nacional i el pont del Lycée. Les obres s'executaran en dues fases, coincidint amb les vacances escolars d'estiu del 2015 i del 2016, per tal d'afectar el mínim possible els estudiants del centre educatiu. Tot plegat ho ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimecres.

Les obres tenen com a objectiu protegir la zona del Lycée de les vingudes d'aigua, a més de crear un passeig de vianants volat d'ús públic en aquest mateix tram. Tal com ha destacat Cinca, això permetrà "completar el passeig del riu que avui ja és practicable i molt utilitzat, i que l'estén des de la passarel·la de davant de l'Estadi Comunal cap a Sant Julià de Lòria". D'aquesta manera, es podrà ja enllaçar amb la zona de Tobira.

Per tal d'afectar el mínim possible l'activitat lectiva del Lycée Compte de Foix, els treballs es realitzaran al llarg dels dos propers períodes de vacances escolars d'estiu, el d'aquest 2015 i el del 2016. En total, caldran 22 setmanes per realitzar totes les obres.

Adjudicada per 593.000 euros la segona fase de millora del coll d'Ordino

D'altra banda, en el Consell de Ministres d'aquest dimecres també s'ha aprovat l'adjudicació de la segona fase dels treballs de millora a la carretera de Montaup i a la del coll d'Ordino. Els treballs consistiran en la consolidació de murs, el manteniment de la calçada i la millora d'algunes cunetes i drenatges, i en total tindran un cost de prop de 593.000 euros, 248.480 corresponents a la vessant de Canillo i 344.754 més que es destinaran a la banda d'Ordino.

En el primer cas, els treballs tindran un termini d'execució de quatre mesos, i en el segon, de tres. En tots dos casos, caldrà actuar amb celeritat per tal de poder acollir el pas de la Vuelta Ciclista a Espanya, previst per al 3 de setembre. De totes maneres, els darreres treballs no afectaran la calçada, de manera que la competició ciclista hi podrà passar encara que les obres no estiguin del tot acabades.