Societat 15/06/2024

Robotics Laser, Mini 3D i LB marquen la participació en la final de la World Robot Olympiad

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de les competicions de la First Lego League (FLL)

ARA Andorra
2 min
Imatge de l'acte

Andorra la VellaAmb molta il·lusió, i també nervis, s’ha disputat aquest matí la final d’aquesta competició internacional de robòtica educativa que organitza al nostre país Andorra Telecom. Així, a les deu del matí s’ha iniciat la primera de les quatre rondes que cada equip ha pogut fer al tauler de joc i que ha permès als equips anar ajustant el robot per assolir el màxim de punts i millorar la classificació.

Finalment, han estat els equips Mini 3D en la categoria Elementary; l’equip Robotics Laser en la categoria Star i l’equip LB en la categoria Junior, els que han aconseguit guanyar la final andorrana i, per tant, tindran accés a la final nacional espanyola que se celebrarà a Almeria els pròxims 14 i 15 de setembre. La final mundial se celebrarà aquesta edició a Turquia.

Vint-i-nou participants, d’entre 6 i 18 anys, han posat a prova els aprenentatges que han adquirit en els darrers mesos, preparant la competició, i que se centren en el disseny i programació del robot.

Des d’Andorra Telecom, Inés Martí, responsable d’esdeveniments i responsabilitat social empresarial de la companyia, ha felicitat a tots els equips participants pel treball fet i ha mostrat la satisfacció per aquests primers deu anys de la World Robot Olympiad a Andorra, “el que demostra la consolidació del torneig d’una competició de robòtica educativa que estimula el pensament crític, creativitat i resolució de problemes entre els participants”.

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de les competicions de la First Lego League (FLL), que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robot Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L'objectiu és incentivar les activitats relacionades amb l'educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees - ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques – per a la resolució de problemes tecnològics.

stats