Cultura 26/07/2017

Les peces de Bach i Mozart de l'ONCA sedueixen la Cortinada

Una seixantena de persones assisteixen al concert del quartet amb oboè que ha tingut lloc amb motiu de les Nits Obertes d'Ordino

Ana
1 min
El concert del quartet amb oboè de l'ONCA a l'església de Sant Martí de la Cortinada. / M.J. (ANA)

OrdinoL'església de Sant Martí de la Cortinada ha estat escenari, aquest dimecres, d'un concert del quartet amb oboè de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. L'actuació, que ha tingut lloc amb motiu de les Nits Obertes d'Ordino i ha comptat amb la col·laboració del comú, ha acollit una seixantena de persones. Així mateix, formava part del programa de les Nits d'estiu als museus i del cinquè cicle ONCA Bàsic.

El quartet, format per dos músics de l’ONCA, Alexandre Arajol (violí) i Jordi Claret (violoncel), i per dos col·laboradors de la formació andorrana, Albert Flores (viola) i Òscar Diago (oboè), ha brindat l’oportunitat de sentir l’oboè, un instrument poc habitual en format de música de cambra, que ha assumit el paper més brillant del conjunt: el de solista. Segons Alexandre Arajol, “'El discurs de l’oboè' és una oportunitat per escoltar aquest instrument i ressaltar el seu paper en la música de cambra, fet poc habitual. Proposem que l’oboè surti de l’orquestra, el seu lloc habitual, per escoltar-lo en facetes ben diferents i interessants, com la de solista d’òpera amb 'La flauta màgica' de Mozart. En definitiva, es tracta d'un concert en un format poc habitual i amb una sonoritat captivadora”.

El concert ha comptat amb una selecció de diverses àries de l’òpera 'La flauta màgica' de Mozart, seguida del 'Quartet en fa major, K 370', del mateix compositor. A més a més, han interpretat el 'Preludi i fuga' de Bach i han finalitzat la vetllada amb una obra més contemporània, 'Phantasy op.2', de Britten.

stats