Política 16/12/2016

La Generalitat demana als catalans que aprofitin les ofertes de treball a Andorra

La secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, comunica que hi ha 900 ofertes de treball per cobrir al Principat en una reunió amb la Generalitat i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Ana
2 min
Una imatge de la reunió celebrada a la Seu / AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

Andorra la VellaEl Govern d’Andorra, el Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han acordat aquest divendres treballar conjuntament amb l’objectiu de facilitar l’ocupació de llocs de treball transfronterers. L’acord s’ha fet públic després de la reunió celebrada a l’Ajuntament de la Seu, en què hi ha participat el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta; la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació del Govern d'Andorra, Ester Fenoll, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. A la reunió, Fenoll ha comunicat que actualment hi ha 900 ofertes de llocs de treball pendents de cobrir al Principat, mentre que Ginesta ha anunciat l’inici dels treballs conjunts entre administracions perquè “les necessitats dels mercats de treball, de treballadors i d’empreses superen les fronteres”.

“Constatem que les necessitats del mercat de treball, de les empreses andorranes i dels treballadors de la Seu d’Urgell, Alt Urgell i àrees d’influència superen les fronteres administratives i, per tant, hem acordat coordinar-nos per trobar solucions”, ha informat Ginesta.

Després de la informació faciltada per Fenoll, Ginesta ha fet "una crida a totes les persones interessades" perquè "és una oportunitat que cal aprofitar”. Els representants dels governs català, andorrà i de la Seu d’Urgell han decidit continuar els treballs conjunts després del període nadalenc “per establir mesures de cooperació entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Agència d’Ocupació d’Andorra”, ha afirmat Josep Ginesta.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies ha avançat que, entre les accions que s’estudiaran portar a terme, s’inclouen donar cobertura a la intermediació a les oficines de treball per a les persones que volen treballar a Andorra, així com buscar un instrument perquè les ofertes de treball de les empreses andorranes passin pels circuits del SOC i el portal Feina Activa. Finalment, Ginesta ha subratllat que “les polítiques actives d’ocupació s’han d’ajustar a les necessitats de les persones de la Seu d’Urgell i la comarca així com de les empreses andorranes, de tal manera que ens coordinarem per fer formació segons les demandes de les persones i empreses de totes dues bandes de la frontera”.

stats