Política 02/12/2016

El Parlament aprima la moció sobre Andorra a l'espai català de comunicació

El text manté que TV3 potenciï les informacions sobre el Principat

ARA Redacció
1 min
Parlament català

Andorra la VellaEl grup parlamentari de la CUP va presentar, el 14 de novembre, una moció al Parlament català perquè la Cambra legislativa instés la Generalitat a "a fer les gestions necessàries per renovar el conveni amb el Coprincipat d'Andorra per tal de restablir el senyal d'Andorra TV a les comarques que hi limiten". El text inicial ha estat aprimat, després de la transacció de les esmenes presentades pels altres grups parlamentaris, de manera que la moció, aprovada aquest dijous amb els vots de Junts pel Sí, PSC, Catalunya Sí Que es Pot i CUP, ha canviat la referència a Andorra per "territoris de Domini Lingüístic Català".

Després de les esmenes transaccionades, el text aprovat queda així: "Insta el Govern de la Generalitat a intensificar la coordinació i els compromisos polítics i tècnics amb els organismes competents i governs respectius de tots els territoris del Domini Lingüístic Català per tal de garantir-hi les emissions totals dels mitjans CCMA i promoure la reciprocitat total dels mitjans públics de radiotelevisió en llengua catalana del conjunt del Domini Lingüístic".

El text aprovat sí que al·ludeix a Andorra quan demana que "augmenti la presència de les informacions relatives al País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, Andorra i l'Alguer". I també demana que s'assumeixi "com a objectiu l'establiment d'una desconnexió territorial per a Catalunya Nord, analitzant prèviament les necessitats tècniques i pressupostàries, com les que ja existeixen a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Aran".

La moció ha estat aprovada, malgrat el rebuig dels grups de Ciutadans i del Partit Popular.

stats