Política 05/12/2016

Preocupació de l'ambaixador per la citació d'un extreballador de l'Ambaixada en el marc de l'afer BPA

Creu que es pot contribuir a crear una percepció mediàtica d'implicació de l'Ambaixada, segons publica 'eldiario.es'

ARA Andorra
2 min
Un moment del discurs de l'ambaixador espanyol, Manul Montobbio, pel 12 d'octubre / M.F:.(ANA)

Andorra la VellaEn el marc de la querella que els germans Higini i Ramon Cierco van interposar el passat estiu contra l'agregat d'Interior a l'Ambaixada d'Espanya a Andorra, Celestino Barroso, i l'excap d'Assumptes Interns de la policia espanyola, Marcelino Martín-Blas, s'ha citat també a declarar com a testimoni un antic funcionari de l'Ambaixada espanyola a Andorra, l'excap de la secció de Treball i Seguretat Social, José Crespo. A la querella, tal com informa aquest dilluns eldiario.es s'assegura que va ser ell qui va posar en contacte a l'assessora jurídica de BPA amb un dels alts càrrecs policials implicats en l'anomenada Operació Catalunya. Segons el mateix diari, Crespo nega "radicalment" els fets descrits. Sembla, a més a més, que aquesta citació ha provocat malestar a l'Ambaixada espanyola pel que aquesta citació pot representar.

Així, segons aquest mitjà de comunicació espanyol, el passat 16 de novembre l'ambaixador Manuel Montobbio va enviar una comunicació que tenia caràcter "prioritari" i "reservat" al Ministeri d'Afers Exteriors a Madrid en què posaria en relleu que la inclusió de Crespo en aquesta querella "i la seva eventual tramitació poden contribuir a crear una percepció mediàtica d'implicació de l'Ambaixada, més enllà de la d'aquest agregat d'Interior en els suposats fets denunciats, i no s'ha excloure que aquest sigui un dels objectius" pretesos.

És més, segons aquesta mateixa informació l'ambaixador hauria posat en relleu que crida l'atenció que es requereixi ara la declaració de Crespo quan Cierco no el va mencionar en cap moment, tot i que en la querella s'assenyalaria que va ser ell qui va posar en contacte Barroso i l'assessora jurídica de BPA.

Crespo hauria posat en relleu que "en cap cas, ni sota cap circumstància" hauria conegut -"i molt menys ajudat"- les activitats desenvolupades pels diferents consellers i/o agregats d'Interior de les diferents ambaixades en les quals ha treballat "al llarg de la meva vida", ja que les seves funcions estan lligades exclusivament a qüestions de treball i seguretat social. Per tot això, ha manifestat que s'està assessorant per emprendre accions legals contra qui l'hagi "involucrat en aquest desagradable assumpte" causant-li "possibles conseqüències negatives" al seu "bon nom i reputació".

stats