Política 27/04/2017

Torres diu que ha traslladat a Viladomat la "necessitat" de tancar aquest any l'acord d'intencions

Liberals tem per les inversions al Pas de la Casa mentre que el PS diu que la situació "és pitjor que en el passat"

Ana
2 min
Un moment de la sessió de consell de comú d'Encamp d'aquest dijous. / C. B. (ANA)

Andorra la VellaEl cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha manifestat que s'ha traslladat a l'accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, la "necessitat que aquest any, per bé o per mal l'acord d'intencions es tanqui". En aquest sentit, ha recordat que esperen, per tant, que el dossier amb l'argumentació jurídica per part del privat sobre els límits de la concessió els sigui lliurat en breu.

De fet, aquesta documentació hauria d'haver estat entregada al comú a finals de l'any passat, tal com han posat de manifest els consellers de Liberals d'Andorra + Independents Jordi Troguet i Maribel Lafoz que han lamentat tant aquest retard com no haver estat informats per la majoria durant tots aquests mesos. Torres ha destacat que en aquests mesos la societat pot haver estat més centrada en la temporada d'hivern i que això pot haver fet que el soci majoritari no els hagi lliurat la documentació però espera que, un cop passada la temporada hivernal, entreguin la documentació i el procés pugui continuar endavant per desencallar l'acord d'intencions. Des del Partit Socialdemòcrata + Independents Pere Marsenyach i Joan Sans han tornat a destacar que "aquest procés ja va començar malament des de l'inici" i creuen que ara la situació "és pitjor que en el passat". Des de Liberals també han posat en relleu el temor que finalment les inversions previstes al Pas de la Casa perillin.

D'altra banda, durant la sessió de consell de comú celebrada aquest dijous s'ha aprovat la concessió dels treballs de redacció del projecte d'enderrocament de l'edifici de l'antic telecabina d'Engolasters i el de la millora de les grades i els lavabos del circuit de gel Grandvalira. En el cas del primer, el cònsol ha manifestat que s'avaluarà si cal enderrocar tot l'edifici o si se'n pot conservar una part i, posteriorment, també què s'hi pot fer a la zona, ja que ha recordat que juntament amb el Comú d'Escaldes-Engordany i FEDA s'estan fent arranjaments als voltants del llac i l'espai que quedi disponible podria emmarcar-se dins aquest projecte.

Torres també ha destacat que la reforma del passeig de Mojàcar va a millor ritme del previst i que, per tant, podria estar enllestit abans, de cara a aquest estiu.

Escoles bressol

A l'últim, i qüestionat sobre la possibilitat plantejada pel PS en el marc de la negociació sobre les competències i transferències perquè la competència de les escoles bressol passi a ser del Govern, Torres ha manifestat que des d'Encamp creuen que tant per "proximitat", com perquè "és un servei que funciona bé" i perquè tenen les infraestructures, les guarderies han de continuar sent una competència comunal si bé no veu de mal ull que hi pugui haver un pla pedagògic nacional o que s'homogeneïtzin els preus així com que hi pogués haver un cos de docents. "Es pot discutir", ha dit.

stats