Publicitat
Publicitat

Un nou espai social per als massanencs

El Comú inaugura l’edifici Els Arcs, un projecte que ha costat molt tirar endavant però que aporta nous espais als ciutadans de la parròquia

Des d’aquest dijous les plantes 4, 5 i 6 de l’edifici Els Arcs de la Massana ja estan inaugurades i els ciutadans de la parròquia comptaran amb una nova zona per a l’esplai, una sala polivalent i una planta per al ‘Punt 400’, l’espai jove, que deixa lliure el seu local actual, el qual es reanomenarà com a ‘L’Indret de trobada’ i acollirà associacions i entitats esportives. Es tracta d’una inauguració parcial, poc habitual, però és que, de fet, l’ocupació de l’edifici polivalent –com també el seu finançament– és molt diversa, perquè el Comú va buscar la complicitat d’altres actors per poder comptar amb una obra que era massa gran per a les necessitats comunals i per als pressupostos.

Així, la planta baixa l’ocuparà el nou centre de salut, mentre que Andorra Telecom ocuparà les plantes 1, 2 i 3. En aquest sentit, el director general i membre del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha avançat que el viver d’empreses que va acordar emplaçar la parapública al nou edifici, ja compta amb dues empreses de fora d’Andorra –hi ha lloc per a fins a 10 noves empreses– i que totes les zones que hi pensen instal·lar estaran a ple rendiment el primer trimestre del 2016.

El cònsol major de la parròquia, David Baró, ha recordat com s’ha anant invertint durant tres exercicis en la reforma d’un edifici que es va rebre fa anys com a permuta. Finalment el pressupost ha estat d’1,5 milions d’euros, dels quals el Comú n’ha pagat 1 milió, perquè ha dut a terme permutes del subsòl i ha rebut la cessió urbanística d’un terreny. El cònsol s’ha mostrat molt satisfet en la inauguració davant el ministre de Finances, Jordi Cinca i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la subsíndica general, Mònica Bonell, a banda d’altres consellers generals, polítics i la societat civil. No només per l’edifici, sinó per aconseguir “millorar les condicions dels joves”, o aportar “valor afegit” amb les instal·lacions d’Andorra Telecom.

Un edifici especial
El guanyador del concurs d’idees va ser l’arquitecte Manel Pallarès, que va presentar el projecte millor valorat dels setze lliurats. Amb una construcció que fa ús de la fusta, la pedra o el vidre, Pallarès va buscar referències als arcs de Sant Climent de Pal, al Comapedrosa –amb la forma de la coberta i les finestres– i va incloure un ascensor panoràmic que connectarà la zona de dalt i la de baix, els carrers de Josep Rossell i l’avinguda Sant Antoni, en l’horari d’obertura.

Cada planta compta amb 230 metres quadrats, amb la qual cosa els 210 usuaris de l’esplai o del punt jove gaudiran ara de molt més espai, però també amb noves instal·lacions com una cuina per a tallers. Pallarès ha desitjat que la gent “en gaudeixi i en faci un bon ús”.