Publicitat
Publicitat

Andorra Telecom i el Consell General acullen 'Memòria oblidada' de Samantha Bosque

Els visitants poden interactuar amb l'obra  mitjançant una aplicació mòbil

'Memòria oblidada' és l'exposició que l'artista Samantha Bosque va presentar a la Biennal de Venècia el passat 2013, i que ara s'exposa de nou a Andorra. La mostra està formada per sis obres que estan dividides en tres espais. Per una banda, l'edifici Nexus d'Andorra Telecom n'acull una, que ha estat inaugurada aquest dilluns al matí amb la presència de la mateixa artista, a més de la ministra de Cultura, Joventut i esports, Olga Gelabert, i el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal. Una altra de les obres està exposada a l'oficina central de la parapública, i les quatre restants seran inaugurades aquest dilluns al vespre a l'edifici del Consell General.

Bosque ha explicat que 'Memòria oblidada' surt de la trobada casual d'unes plaques de vidre de bromur de gelatina, i es compon de pintures que reprodueixen la fotografia en negatiu, i les escultures de personatges que surten de la fotografia. Aquí juguen un paper important les noves tecnologies, ja que els visitants poden veure la composició en positiu mitjançant una aplicació mòbil. L'artista ha explicat que un dels principals objectius és que "la gent deixi de ser espectador passiu".

El fet que la mostra estigui dividida en tres parts permetrà als espectadors fer un recorregut per diferents punts del país, "volem per exemple implicar les escoles i que els nens, des de petits, puguin veure l'art d'una altra manera, ja que ells estan molt vinculats amb les noves tecnologies".

Per la seva banda, el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha explicat que quan els van demanar la seva col·laboració, "ens vam sentir molt identificats", ja que es tracta d'una obra que necessita la tecnologia.

Durant la inauguració d'aquesta part de l'exposició, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha reivindicat la importància de la Biennal de Venècia, assegurant que "des d'Andorra no s'aprecia la seva magnitud".

En aquest sentit, des de la seva participació en la Biennal, Samantha Bosque ha engegat alguns projectes com ara el que té amb la Fundació Arrels de Barcelona, o la mostra que està preparant per a l'any que ve a la Galeria Pilar Riberaygua.