Cultura 29/12/2017

Número especial de la revista d'Amics del Disseny en el seu desè aniversari

L’objectiu principal de l'associació es promoure la creativitat com a part essencial de la vida cultural andorrana i tothom hi és benvingut

ARA Andorra
2 min
Una imatge de la revista de l'associació. / AMICS DEL DISSENY

Andorra la VellaEl col·lectiu Amics del Disseny ha celebrat aquest dijous el desè aniversari al restaurant Prat del Roure. Per a l’ocasió s’ha editat un número especial de la revista de l’entitat, una publicació anual per donar a conèixer la feina de cadascun dels associats a la societat andorrana. En aquesta ocasió la intenció era fer una revista fresca i diferent, on tots els socis estiguessin representats, lluny d'estereotips i publicacions convencionals. Així, cada soci està representat en una pagina on hi ha una fotografia i deu preguntes o preferències que el defineixen, amb imatges que il·lustren aquestes deu qüestions.

Cap a dos quarts de vuit del vespre i després d’uns parlaments del president de l’associació, Pere Moles, una vintena de socis van poder gaudir d’un agradable aperitiu informal per compartir experiències i inquietuds al voltant del món del disseny, i reflexionar sobre el camí que ha pres l’associació durant aquests 10 anys.

L’objectiu principal d’Amics del Disseny es promoure el disseny i la creativitat com a part essencial de la vida cultural andorrana i tothom qui se l’estimi hi és benvingut. Tant és si prefereix el disseny gràfic, l’industrial, l’interiorisme, la moda, la fotografia, el disseny tèxtil, la joieria, la il·lustració o qualsevol altre àmbit que tingui a veure amb la creativitat aplicada a la vida quotidiana.

L’entitat es va començar a gestar a finals del 2006, de la mà d’Ignasi Morató que en va ser el promotor i el primer president, juntament amb Josep Maria Mangot com a vicepresident. Al principi l’associació va néixer sota el nom d'Associació de dissenyadors professionals d’Andorra (ADPA). Més tard, cap al 2008, pren el relleu de la presidència Josep Maria Mangot.

El 2012, Pere Moles es posa al capdavant de l’associació i a partir d’aquest moment, l’entitat prendrà un caire més obert fins que finalment el 2013 s'enceta una nova etapa. Es decideix adoptar un nom més genèric i inclusiu, sense trencar en cap moment amb l’entitat original: Amics del Dissenys d’Andorra (coincidint amb les sigles de l’etapa anterior). Es van obrir les portes a nous associats, engrescant persones i empreses que no treballen professionalment com a dissenyadores, però que, pel motiu que sigui, estan vinculades o interessades per aquest món i volen implicar-s’hi.

En aquest deu anys, són moltes les activitats i actes que s’han anat succeint organitzades per l’associació, com ara l’exposició (amb ressò a l'estranger) ‘Classics moderns’ que va acollir el CAEE, un passeig per la història de la cadira des de principis del segle XX fins ara; així com ‘Objecte XX, clàssics quotidians’. al vestíbul del Centre de congressos d’Andorra la Vella, sobre la quantitat d’objectes quotidians que es troben cada dia i que un dia van passar per un elaborat procés de disseny. També alguns ‘workshops’, com els que va oferir l’empresa Santa&Cole o la visita a les instal·lacions del departament de disseny de l’empresa Porcelanosa a Castelló.

stats