La gresca arriba a Encamp amb el nou ball popular

Torres destaca que el projecte era quelcom "que ens faltava i necessari"

El mercat de fruites i verdures, inflables per als més petits i la representació oficial de l'Encamp de Gresca han estat els elements necessaris per convertir aquest dissabte la plaça dels Arínsols en una festa. De la mà de l'Esbart Sant Romà, s'ha presentat al públic el que serà el ball tradicional d'Encamp, una dansa inspirada en els anys 70 i 80 on també els assistents hi han pres part. La iniciativa, segons la directora de l'Esbart, Maribela Moreno, "va sorgir de les ganes que teníem que Encamp tingués una dansa popular pròpia". Així, ha indicat que es portava treballant en el projecte des del 2016, que va ser quan es van començar a intercanviar idees amb Lluís Cartes per crear una música innovadora, posant-li lletra, i que "fos diferent d'altres danses que es ballen al país". 

En la mateixa línia han anat les paraules del cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, que ha ressaltat que era quelcom "que ens faltava i necessari". D'aquesta manera, Andorra ja gaudeix d'una altra parròquia amb dansa popular pròpia, sumant-se així al ball de Santa Anna que es representa a Escaldes-Engordany o la Marratxa de Sant Julià de Lòria. Amb la col·laboració de Josep Dalleres, encarregat d'escriure el text, Torres s'ha mostrat orgullós de la implicació del públic, un fet "que vol dir que els ha agradat" i, per part del comú, "estem molt satisfets". D'altra banda, ha posat en relleu que el ball es troba en un estat prematur i, per tant, encara "falta acabar-lo de madurar". Tot i això, "el que volem és que quan la gent de fora d'Encamp senti aquesta música senti que ja hem arribat". 

La dansa ha estat una de les activitats programades per a la festa del poble i la revetlla de Sant Joan, que s'estendran al llarg del cap de setmana. Tot just ha finalitzat la presentació, s'ha donat el tret de sortida a una vermutada popular organitzada per la comissió de festes i, d'aquesta manera, agafar forces per a la resta d'activitats que ha dissenyat el comú d'Encamp adreçades a tots els públics.