Publicitat
Publicitat

Un museu que marcarà el futur cultural del país

El Museu Carmen Thyssen Andorra obre les seves portes aquest dijous a la tarda

'Escenaris' ja està a punt perquè el Museu Carmen Thyssen Andorra obri les seves portes aquest dijous al vespre per mostrar al públic una col·lecció de 26 obres que repassen l'evolució social al llarg de 90 anys d'història d'Europa i els Estats Units, amb autors del nivell de Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gaugin, Theodore Robinson, o Ludwig Kirchner. El comissari de l'exposició, Guillermo Cervera, ha explicat que es tracta d'una metàfora pensada en el moment personal de l'artista, amb la llum com a fil conductor. I ha recordat que aquesta col·lecció romandrà durant un any, i després es canviaran tots els quadres, amb una capacitat de fins a una trentena d'obres.

Es tracta d'un “museu del segle XXI”, segons Cervera, perquè la reduïda quantitat d'obres permet al visitant gaudir més temps de cadascuna, i a més compta amb el suport d'una audioguia en sis idiomes (inclosa en el preu) i pantalles tàctils amb informació addicional que permet relacionar l'obra amb altres.

La baronessa Thyssen ha participat aquest dijous al matí en un passi de premsa que ha mostrat el resultat final del projecte, i s'ha mostrat molt satisfeta, ja que diu que ha quedat fins i tot millor del que esperava. A més, ha aprofitat per a recordar que ella és resident al país des de l'any 92, i per tant, “ha estat un privilegi portar aquí part de la col·lecció”.

Per la seva banda, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, s'ha mostrat convençuda que aquest museu marcarà el futur de la cultura del país, i tot i ser petit, “la qualitat de les obres el faran gran”. Així mateix, ha recordat que a l'abril farà dos anys que es va començar a gestar el projecte i avui ja és una realitat.

Gelabert ha destacat que a Andorra no estem habituats a trobar aquest tipus de col·lecció pictòrica perquè la xarxa de museus està basada en altres conceptes com ara la cultura i tradicions del país, però està convençuda que aquest museu situarà el Principat en el mapa cultural mundial.