Afer BPA

Cinca qualifica de “despropòsit” els dubtes sobre els treballs de PwC

El ministre de Finances assegura que el resultat dels treballs no es coneixen encara perquè no s’han conclòs i defensa la professionalitat de PwC

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha respost aquest dimecres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres a les declaracions del president del grup mixt, Pere López, que ha criticat que hagin passat més de set mesos i no es coneguin els resultats dels treballs d’investigació de PricewaterhouseCoopers sobre els comptes de BPA. Cinca ha insistit que si no es coneixen encara els resultats és perquè l’empresa no ha conclòs la seva tasca. A més, el ministre ha afegit que és una empresa “d’abast mundial, amb codis ètics” i que “pretendre que pot fer un informe a la carta és un despropòsit”.

Cinca ha assegurat que l’interès del Govern no és que s’acabi trobant un nombre significatiu de blanquejadors perquè, de fet, el Govern “no ha encomanat res” i que, en qualsevol cas això seria una feina del batlle, “si ho considera oportú”. Els treballs de PwC, ha detallat el ministre, van més encaminats a analitzar si tots els clients del futur Vall Banc compleixen els requisits per poder formar part de la nova entitat, amb un repàs dels seus moviments els darrers set anys. “Tant de bo tots els clients puguin passar a ser clients d’una nova entitat”, ha desitjat Cinca.

El ministre ha assegurat que PwC estan “a les acaballes de presentar l’informe” i que “no crec que l’AREB tingui intenció d’interferir en la feina de PwC, sinó que sigui irreprotxable, que sigui impecable”. D’aquesta manera, creu el ministre, es garantirà la netedat i el futur de la nova entitat.

Precisament, Cinca ha detallat com, en paral·lel a les feines de PwC s’està “fent el camí” per muntar Vall Banc, amb els sistemes informàtics, els contactes amb VISA i Mastercard, l’establiment de corresponsals internacionals… “Un banc no es munta en dos o tres mesos”, ha afirmat el ministre. No obstant això, Cinca no ha pogut avançar el futur dels treballadors de BPA encara, perquè, tot i que ja s’ha avançat en altres estructures de base, els recursos humans dependran dels resultats de la mal anomenada auditoria de PwC que determinarà finalment el volum de l’entitat.

Etiquetes