Publicitat
Publicitat

L'APDEF recomana unitat als afectats per l'afer BPA

L'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres reuneix a una quarantena de persones per informar-los dels passos legals que han de seguir per recuperar els seus estalvis

Una quarantena de persones s'han reunit en un hotel de la capital amb els dos vicepresidents de l'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres, Antoni Cudós i Constantí Pera, i dos advocats contractats per l'associació perquè portin els casos dels afectats per l'afer BPA, Clara Veganzones i Josep Ribera. Els vicepresidents de l'APDEF han donat a conèixer l'associació i han ofert la seva ajuda per tal de gestionar aquests casos. De fet, Pera ha recomanat "fer un viatge conjunt i buscar companys al Principat per seguir junts tots els passos". A més, els advocats s'han compromès a reclamar la quantitat que cadascú tingui en els seus dipòsits, més els interessos legals que els pertoquin, ja que, "vosaltres no podeu ser els perjudicats per una actuació desafortunada", segons els vicepresidents de l'APDEF.

Entre els afectats pel bloqueig cal diferenciar els que tenien més de 100.000 euros dels que en tenien menys, ja que l'Estat té l'obligació de tornar fins a aquesta quantitat. Aquesta també ha estat una de les preocupacions dels clients, ja que alguns dubten que es faci realitat, tot i que els advocats han demanat no perdre l'esperança i confiar en que això sigui així. Segons Cudós, "el problema no afecta la línia de flotació del sistema financer".

Per altra banda, els advocats andorrans han assegurat que la llei recentment aprovada per l'AREB té molts punts inconstitucionals i que també lluitaran perquè el Govern no dugui a terme res que vagi en contra de la Constitució.

Tots aquells que decideixin associar-se a l'APDEF hauran d'abonar cinc euros i està previst que els tràmits es puguin començar la primera setmana de juny.

Etiquetes