Publicitat
Publicitat

L'AREB es compromet a negociar un conveni amb els treballadors de BPA

La negociació, que volen tenir enllestida abans de l'1 de juliol, ha d'incloure les condicions tant de recol·locació com de liquidació

El col·lectiu de treballadors de BPA s'ha reunit aquest dijous a la tarda amb els representants de l'AREB per conèixer els detalls del pla de resolució i han aconseguit que l'entitat es comprometi a negociar un conveni tant de comiats com de recol·locacions. Com han explicat els representants dels empleats, "després de molta pressió han entès que no podia ser que a nosaltres se'ns estigués demanant el 100% d'implicació i el 150% de feina per acabar el control de comptes i que no rebéssim res a canvi". Així, l'AREB s'ha compromès que durant els propers "pocs" dies tindran aquesta proposta de convenis, així com una primera valoració del gruix de treballadors que viatjaria al banc nou. L'objectiu dels empleats és poder tancar la negociació abans del proper 1 de juliol.

La reunió, que ha durat dues hores i mitja, ha estat valorada positivament pels representants dels treballadors, ja que han pogut aconseguir el compromís de l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries, cosa que no van assolir dilluns durant la reunió que van mantenir només els portaveus. Posteriorment, els empleats han celebrat una assemblea en la qual han acordat elaborar els seus propis documents de treball per negociar amb l'AREB el conveni. La intenció, tal com ha explicat a l'ANA un dels portaveus, Lluís Pérez, és que les demandes que plantegin els treballadors vagin en la línia del document que ja van fer públic fa unes setmanes, tot i que hi haurà novetats "tenint en compte que hi ha el precedent de liquidació de Banco Madrid". De fet, els treballadors han ponderat les indemnitzacions de Banco Madrid i d'altres indemnitzacions que s'han donat en casos similars, i ara redactaran la seva proposta.

De la seva banda, Xavier Bonell ha indicat que, en relació a les demandes fetes, els responsables de l'AREB "no s'han tancat a res", i fins i tot han dit que consideren algunes propostes "força justificades" després que els seus serveis jurídics les hagin estudiat.

Bonell ha destacat que no podia ser que se'ls demani "el 100% d'implicació i el 150% de feina per acabar el procés de control de comptes i que no rebéssim res a canvi". Per tant, la intenció és poder iniciar un procés de negociació per aconseguir les millors condicions de recol·locació o de liquidació que patiran els empleats.

Els treballadors preveuen tenir la proposta de conveni de l'AREB la setmana que ve, per poder començar la negociació i "tancar-ho tot, com a molt, el dia 1 de juliol".

Etiquetes