Publicitat
Publicitat

L'educació i la motivació, claus per garantir el relleu empresarial

L'EFA dedica el XVIIè Cicle d'empresa familiar i qualitat a abordar la importància de l'educació, la motivació i la intel·ligència emocional en la gestió empresarial

L'Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha organitzat, un any més, el Cicle d'empresa familiar i qualitat, que se celebrarà el 12 de juny a Anyós. El certamen arriba enguany a la dissetena edició i girarà entorn del lideratge i l'emprenedoria. Concretament, tal com s'ha donat a conèixer aquest dimecres en roda de premsa, el cicle d'enguany abordarà la importància que tenen la gestió de l'educació, la motivació i la intel·ligència emocional entre les noves generacions. Des de l'EFA es considera que aquests valors són molt importants per tal de garantir un correcte relleu generacional.

Aquesta nova edició del cicle comptarà amb dues conferències. Una d'elles girarà al voltant del desenvolupament del lideratge i es dividirà en dues parts. En la primera s'hi abordarà l'educació i la motivació en les empreses familiars, i en la segona s'hi tractarà la gestió de la intel·ligència emocional en les famílies propietàries.

Els ponents seran Carmen Lence, membre de la Junta Directiva del Grupo Leche Rio, i Borja Raventós, membre del Consell d'Administració del Grup Codorniu. Tots dos ja van oferir fa uns mesos una formació a membres de l'EFA, i el seu secretari tècnic, Joan Tomàs, ha explicat que se'ls ha tornat a convidar per l'èxit que van tenir i pel fet que "la conferència es va fer curta i van quedar moltes coses per explicar".

Tomàs ha remarcat el fet que la seva condició de representants de grans empreses familiars els permet explicar la seva experiència i donar consells en funció d'aquesta. També ha fet èmfasi en la necessitat d'abordar qüestions com l'educació i la motivació dels representants més joves de les empreses familiars, ja que aquests factors són "la clau de l'èxit en la successió" d'aquest tipus d'organitzacions.

L'altra conferència del cicle l'oferirà Joan Riera, professor d'ESADE i conseller independent de diverses companyies, i durà per títol 'Projectes empresarials d'èxit = energia emprenedora eficient + innovació rendible'.

Els organitzadors confien assolir una assistència d'una seixantena de persones a les diferents conferències. Aquestes estaran obertes a tothom que hi estigui interessat, i no només a la cinquantena de famílies que són sòcies de l'EFA actualment. Un any més, el cicle el patrocinaran Crèdit Andorrà i MoraBanc, i el nou president de l'EFA, Josep Maria Cases els ha volgut agrair la implicació.

Fer créixer l'EFA

Durant la presentació del cicle, Cases també ha explicat que els seus principals objectius com a president de l'EFA són mantenir una estreta col·laboració amb el Govern i fer que l'associació creixi "amb gent amb ganes de treballar i que apostin per l'empresa de qualitat".

Cases també ha destacat la necessitat de vetllar perquè l'apropament a la Unió Europea "es faci de forma convenient a l'empresa familiar", de manera que "prevalgui el sistema fiscal actual i que les empreses puguin sobreviure a la reglamentació europea". Si això és així, ha afegit, l'apropament serà "bo i necessari".