Publicitat
Publicitat

L'ocupació hotelera arriba al 70% per Setmana Santa

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, les parròquies més beneficiades

La Unió Hotelera (UH) fa una valoració "positiva" de l'ocupació al Principat durant la setmana de l'11 al 16 d'abril. La xifra ha arribat fins el 70,80%, segons les dades que ha recollit l'entitat. Les parròquies que s'han beneficiat d'uns millors resultats han estat les d'Andorra la Vella i la d'Escaldes-Engordany, amb un 78%, sent la parròquia de Sant Julià de Lòria -amb un 55%- on ha estat inferior, les Valls d'Orient el 67% i les Valls del Nord amb un 70%.

Els dies en què s'ha registrat l'ocupació més gran han estat el 14 i 15 d'abril (Divendres Sant i dissabte) amb un 89% i 87%, respectivament. En comparació amb la Setmana Santa del 2016, (dijous, divendres, dissabte i diumenge) l'ocupació ha estat superior en un 6,37%.

La Unió Hotelera ha fet un estudi de la demanda d'ocupació per aquestes vacances de Setmana Santa des d'un mes abans, a partir de tres onades diferents d'enquestes, entre els associats i no associats que hi han volgut participar. Les enquestes van tenir lloc els dies 16 i 23 de març i el 10 d'abril, quan es valoraven els percentatges d'ocupació de cada dia.

Els establiments hotelers que hi han participat han rebut la informació detallada sobre l'evolució de la demanda hotelera, la qual cosa els ha suposat un important avantatge a l'hora de dissenyar i modular l'estratègia a seguir; per tant, també a l'hora d'adaptar-se millor a la situació del mercat. Les previsions d'aquest estudi han obtingut un índex de precisió del 90% envers els resultats finals mesurats.