Publicitat
Publicitat

Maria Reig lamenta l’alarmisme dels mitjans i assegura que Andorra sortirà reforçada del cas BPA

La consellera de Crèdit Andorrà ha assegurat que la resta de bancs s'estan reunint constantment i que tothom està disposat a fer el que sigui per trobar una solució, que arribarà un cop constituït el Consell General la setmana vinent

La presidenta de Reig Capital i membre del Consell d'Administració de Crèdit Andorrà, Maria Reig, s’ha mostrat amoïnada per la imatge que s’està donant d’Andorra a l’estranger i ha indicat que els mitjans de comunicació estan fent "alarmisme" arran de la crisi de Banca Privada d'Andorra. Tot i això, ha expressat la seva convicció que el país sortirà més reforçat d’aquesta situació, ja que la població entendrà finalment que "no volem ser un forat negre" sinó una plaça amb avantatges fiscals.

Així ho ha expressat aquest dimarts en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, en què ha lamentat el "tsunami que està vivint el país" i l’atenció mediàtica en negatiu generada els últims dies. També ha assegurat que la resta de bancs segueix operant normalment en mercats internacionals i que la qüestió es limita a un grup reduït de persones d’una sola entitat. Reig ha recordat que el sistema financer andorrà ja fa 35 anys que es va dotar voluntàriament d’un codi ètic d’antiblanqueig que s’ha seguit escrupolosament.

La presidenta de Reig Capital considera que des del Govern i l'INAF "s'està fent el que s'ha de fer" i que els empresaris estan contents amb la rapidesa amb què ha actuat el Govern. Ara es treballa per mirar d'on vénen els comptes sospitosos, per si són o no importants i "per ratificar o no" la denúncia feta pel Tresor dels Estats Units.

A més, s'ha mostrat convençuda que hi haurà una resposta ràpida i unànime. Reig ha explicat que els directius dels diferents bancs s'estan reunint constantment i que estan disposats a fer el que sigui per trobar una solució. Amb tot, ha recordat que el Govern està en funcions i que el Consell General està dissolt. Per tant, Maria Reig creu que la solució es prendrà entre el 23 i el 24 de març.

Etiquetes